Amazon Prime iDeal – Zo werkt dat!

Amazon Prime Video is een betaalbaar Netflix alternatief dat ook nog eens veel goede films en series aanbiedt. Het nadeel is alleen dat je altijd een creditcard nodig had om een abonnement af te sluiten. Al blijkt nu dat Amazon Prime iDeal sinds kort ook accepteert. In dit artikel lees je hoe je met iDeal een (proef) abonnement op Prime Video kunt afsluiten.

Het heeft even geduurd, maar we zijn erachter dat je sinds kort ook Amazon Prime Video Nederland kunt betalen met iDeal. Dit moet echter wel via een soort van omweg. Het is namelijk de bedoeling dat je een abonnement neemt op ‘Amazon Prime’ en niet ‘Prime Video’.  Hoe dit precies werkt zullen we hieronder voor je uitleggen.

Stap 1 – Amazon Prime iDeal

Allereerst dien je een Amazon-account aan te maken. Dit doe je door naar Amazon.nl te gaan.

Amazon Prime Video 2

Stap 2 – Neem een proefabonnement op Amazon Prime Video

De tweede stap is een proefabonnement nemen op Amazon Prime. Dit is een speciaal abonnement van bezorgdienst Amazon, waarmee je toegang krijgt tot enkele extra’s. Een van die extra’s is ‘Prime Video’, de streamingdienst waarover we het hier hebben (volg je het nog?). Je kunt ook echter direct een abonnement nemen op Prime Video via primevideo.com, maar dan kun je niet met iDeal betalen.

Je gaat naar Amazon Prime door rechtsboven op de knop ‘Probeer Prime’ te klikken (zie hieronder).

Amazon Prime Video 4

Stap 3 – Kies iDeal als betaalmiddel

Als je op de pagina van Amazon Prime bent aangekomen is het de bedoeling dat je klikt op ‘betalen met iDeal’ (tenzij je liever met creditcard betaalt, maar dan heb je deze uitleg natuurlijk niet nodig).

Amazon Prime iDeal

Stap 4 – Noteer je adresgegevens en doe een betaling

Als je een proefabonnement wilt nemen is het eerst noodzakelijk om een proefbetaling te doen van €0,01. Je dient hiervoor eerst je adresgegevens in te vullen.

Bonuspunten voor wie dit telefoonnummer herkent 😉

Vervolgens is het de bedoeling dat je een betaling doet via iDeal.

Stap 5 – Bezoek primevideo.com

Als je eenmaal betaald hebt dan kun je naar primevideo.com gaan. De kans is groot dat je direct van alle beschikbare films en series kunt genieten. In sommige gevallen moet je daarvoor eerst even inloggen met je Amazon-gegevens.

Amazon Prime iDeal

Als het goed is moet dit werken en betaal je Amazon Prime Video Nederland met iDeal. Is het bij jou ook gelukt? Heb je nog vragen? Je mag het altijd laten weten via mail of onze Facebook-pagina.

Meer Amazon Prime Video

Wil jij meer weten over Amazon Prime Video? Lees dan hier onze uitgebreide gids waarin we toelichten wat Prime Video is en wat voor films en series er te zien zijn.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter