Amazon Prime Video lanceert comedyserie TRECX, van de maker van Jiskefet

TRECX is een nieuwe, moderne, satirische comedy sketch-serie die begin 2021 exclusief wordt gelanceerd in Nederland op Amazon Prime Video.

Met in de hoofdrol één van de co-makers van Jiskefet, Michiel Romeyn, geregisseerd en geproduceerd door Gouden Kalf winnaar Max Porcelijn en hoofdrollen voor Jim Deddes, Arjan Ederveen, Olivia Lonsdale, Herman Koch en vele anderen

TRECX voegt zich bij een enorme selectie films en series, waaronder een best of- selectie van de klassieke comedy serie Jiskefet, die momenteel beschikbaar is op Prime Video in Nederland.

TRECX op Amazon Prime Video

Amazon Prime Video kondigde vandaag de nieuwe Nederlandse comedyserie TRECX aan, die later dit jaar exclusief zonder extra kosten beschikbaar zal zijn voor klanten met een Prime lidmaatschap voor €2.99 per maand. Het zesdelige comedy sketchprogramma markeert de terugkeer van de Nederlandse acteur en komiek Michiel Romeyn (Love Is All) als hoofdrolspeler en co-maker, na zijn rol in de iconische serie Jiskefet. TRECX wordt geregisseerd door Gouden Kalf-winnaar en scenarist Max Porcelijn (Plan C, The Glorious Works of G.F. Zwaen), die alle afleveringen van deze serie voor zijn rekening neemt.

TRECX is een absurdistische satirische comedyserie met een frisse, moderne blik. Het geheel is een mengeling van kleinere groepsscènes en spannende, filmische sketches – soms gebracht als terugkerende miniseries met sitcom-elementen. Met een gerenommeerde cast, waaronder Michiel Romeyn, Jim Deddes, Arjan Ederveen, Olivia Lonsdale, Herman Koch, Bo Maerten, Ruben van der Meer, Yannick Jozefzoon, Anniek Pheifer, Peter van de Witte, Hannah van Lunteren, Huub Smit, René van ‘t Hof, Valentijn Benard, Ria Valk, Gillis Biesheuvel, Glenn Durfort, Chiron Holwijn, Dim Balsem, René Groothof, Wendell Jaspers, Ton Kas, Nadja Hüpscher, Sigrid ten Napel en Sanne Samina Hanssen.

Romeyn vertelde:

“TRECX is een wonderlijke comedyserie tussen nu voor nu en vroeger, kortom iets wat voor ons blijft. Mede dankzij het vertrouwen en de creatieve vrijbrief van Amazon Prime Video hebben we alsnog een meesterlijke serie kunnen maken dit jaar, het was een feest om te mogen werken met de vele talenten en de geweldige crew.”

Chris Bird, Head of Content Europe, Amazon Prime Video, voegde toe:

“Het is geweldig dat we Nederlandse klanten van Prime Video zo’n gloednieuwe en exclusieve Nederlandse comedyserie als TRECX kunnen aanbieden, bovenop onze enorme selectie populaire films en televisieshows, die zonder extra kosten beschikbaar zijn bij een Prime lidmaatschap voor slechts €2.99 per maand. Wij blijven waarde toevoegen aan het Prime lidmaatschap van onze Nederlandse Amazon Prime leden en brengen onze klanten nieuwe Nederlandse titels, prijswinnende Amazon Original series en exclusieve televisieseries en de nieuwste film releases, allemaal beschikbaar op Prime Video.”

TRECX is geproduceerd door het Nederlandse productiehuis NewBe in samenwerking met Michiel Romeyn. De serie zal begin 2021 exclusief beschikbaar zijn op Prime Video in Nederland, België en Luxemburg.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter