Amazon Studios kondigt Good Omens seizoen 2 aan

Amazon Studios kondigt vandaag Good Omens seizoen 2 aan. De award-winnende acteurs Michael Sheen en David Tennant zullen opnieuw te zien zijn in hun hoofdrollen als de engel Aziraphale en demon Crowley, een onwaarschijnlijk duo dat samenwerkt om de wereld te redden van de apocalyps. Het tweede seizoen van het zesdelige humoristische fantasy drama begint later dit jaar met filmen in Schotland en gaat in première op Amazon Prime Video.

Het nieuwe seizoen zal verhaallijnen verkennen die verder gaan dan het originele bronmateriaal om de griezelige vriendschap te belichten tussen Aziraphale, een pietluttige engel en handelaar in zeldzame boeken, en de snellopende demon Crowley. Aziraphale en Crowley, die al sinds het begin op aarde zijn en de Apocalyps hebben verijdeld, Zij gaan weer rustig tussen de stervelingen leven in het Londense Soho wanneer een onverwachte boodschapper een verrassend mysterie opwerpt.

Good Omens seizoen 2

Good Omens seizoen 2

In de serie Good Omens staan een pietluttige engel (Michael Sheen) en een dare devil (David Tennant) centraal die sinds hun leven als stervelingen bijzonder gesteld zijn geraakt op het leven op aarde. Het is dan ook ontzettend slecht nieuws voor beiden dat de wereld op zaterdag vergaat, als de Hemel en de Hel hun zin krijgen. Aanstaande zaterdag, om precies te zijn. Net voor het avondeten. De legers van Goed en Kwaad verzamelen zich, Atlantis is herrezen en de spanning loopt op. Alles lijkt te gaan volgens het Goddelijke Plan, totdat blijkt dat de Antichrist nergens te bekennen valt. Good Omens is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Terry Pratchett en Neil Gaiman.

Neil Gaiman blijft uitvoerend producent en zal meeschrijven aan de serie, samen met uitvoerend producent Douglas Mackinnon, die ook zal terugkeren voor de regie. Rob Wilkins, John Finnemore en BBC Studios Productions’ Head of Comedy Josh Cole zullen de uitvoerende productie op zich nemen, Finnemore zal als co-writer zal fungeren naast Gaiman. Good Omens is gebaseerd op de internationaal succes roman ‘Good Omens’ van Terry Pratchett (Hogfather) en Gaiman. Het nieuwe seizoen wordt geproduceerd door Amazon Studios, BBC Studios Productions, The Blank Corporation en Narrativia. Neil Gaiman zegt:

“It has been 31 years since Good Omens was released, which means it’s been 32 years since Terry Pratchett and I, lying in our respective beds in a Seattle hotel room at the World Fantasy Convention, put together the sequel. I was able to use pieces from this suite in Good Omens […].“Terry is no longer there, but when he was there we talked about what we wanted to do with it Good Omens, and the rest of the story. And now, thanks to BBC Studios and Amazon, I can do it. ”

Naast Sheen (Masters of Sex) en Tennant (Jessica Jones) zijn er rollen voor Jon HammJack Whitehall, Frances McDormandMichael McKean, Adria Arjona, Nina Sosanya, Ned Dennehy, Ariyon Bakare, Mark Gatiss, Derek Jacobi, Nick Offerman, Mireille Enos en Miranda Richardson.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter