American Gods seizoen 3 krijgt meer afleveringen

American Gods staat bekend om controverse, drama en alles daartussenin. Of het nu gaat om het wisselen van showrunners of ontevreden castleden die de serie hebben verlaten, deze serie lijkt altijd in het nieuws te komen. Maar ondanks alle wegversperringen heeft Starz American Gods seizoen 3 aangekondigd. Ricky Whittle heeft nu het bekend gemaakt op sociale media dat we 10 afleveringen krijgen in seizoen 3, in plaats van de acht afleveringen die we in seizoen 1 en 2 hebben gekregen.


In het tweede seizoen van de veelgeprezen Neil Gaiman adaptatie zien we Mr. World (Crispin Glover) de taak aan Mr. Town geeft om Shadow (Ricky Whittle) op te sporen en te onderzoeken wat hij weet over Mr. Wednesday’s (Ian McShane) plan. Town’s methodes zijn efficiënt en kunnen hem helpen tot de kern te komen van zijn en World’s nieuwsgierige vragen.

Neil Gaiman heeft tot nu toe niet veel gezegd over wat we kunnen verwachten van het derde seizoen, maar de auteur heeft zich uitgesproken over de benoeming van Charles ‘Chic’ Eglee (The Walking Dead) als de nieuwe showrunner van de serie. Hij zei:

“I’m thrilled American Gods has been renewed for a third season, and even more thrilled that I’m getting to work on it with Chic Eglee. Chic is the best partner-in-crime. We’ve been working for weeks now on the shape of the season and I’m delighted that he gets to carry the American Gods torch on to glory.”

Hij heeft ook onthuld dat een deel van de series zal plaatsvinden in Lakeside, een mysterieuze locatie waarnaar in de boeken wordt verwezen.

American Gods heeft hoofdrollen voor Ricky Whittle als Shadow Moon, Ian McShane als Mr. Wednesday, Emily Browning als Laura Moon en Pablo Schreiber als Mad Sweeney. Andere castleden zijn Yetide Badaki als Bilquis, Bruce Langley als Technical Boy, Crispin Glover als Mr. World. Sommige acteurs keren echter niet terug voor het derde seizoen, waaronder Orlando Jones, die Mr. Nancy in de show speelde, blijkbaar omdat zijn karakter niet voorkomt in het gedeelte van Gaimans boek dat in serie drie wordt behandeld.

Een premièredatum voor American Gods seizoen 3 is nog niet bekendgemaakt.