Asher Angel als Billy Batson in Shazam

De casting voor Warner Bros. en New Line’s Shazam! is in volle gang. Variety meldt nu dat Asher Angel is gecast in de rol van Billy Batson, het jongetje dat kan transformeren in het titelpersonage. Angel voegt zich bij een cast die al bestaat uit Zachary Levi (Thor films, Chuck, Tangled) als zijn alter ego. Grace Fulton (Annabelle: Creation) is in gesprek voor de rol van een van Billy Batson’s vrienden en Mark Strong (Tinker, Tailor, Soldier, Spy, Sherlock Holmes) is in gesprek voor de schurkenrol Doctor Sivana.

Shazam werd in 1939 bedacht door artiest C. C. Beck en schrijver Bill Parker. Het personage verscheen voor het eerst in Fawcett Comics’ Whiz Comics #2. Door het woord “Shazam” te zeggen verandert de tiener Billy Batson in Captain Marvel, die later de aangepaste naam Shazam! kreeg. Shazam heeft eeuwenoude krachten van de Goden.

David F. Sandberg regisseert de film voor New Line Cinema. Hij bevestigde recentelijk dat de releasedatum voor de film vooralsnog geprikt staat in april 2019. Henry Gayden en Darren Lemke schreven het scenario. Dwayne Johnson zal overigens niet te zien zijn als slechterik Black Adam, maar hij ontwikkeld een solo film voor de anti-held.