Assassin’s Creed speelt zich grotendeels in het heden af

Het was al bekend dat de komende verfilming van Assassin’s Creed zich gedeeltelijk zal afspelen in het heden, de rest vindt plaats in Spanje tijdens de 15de eeuw. Uitvoerend producent Pat Crowley liet nu weten dat de moderne setting 65% van de film zal innemen waarmee we slechts 35% overhouden voor de historische setting. Het is een opmerkelijke keuze gezien het feit dat de spellen, met name de laatste paar titels, relatief weinig van de moderne setting bevatten.

Michael Fassbender, die de gevangene Callum Lynch en zijn voorouder Aguilar speelt, sprak met IGN om deze keuze verder toe te lichten.

“There are certain things that we absolutely want to respect in the game, but we also want to bring new elements to the game. This isn’t a video game that we’re making. We’re trying to make a cinematic experience, so there are new things that we have to introduce.”

Vorige week werden nieuwe beelden en de allereerste trailer van de film vrijgegeven.

In de film speelt Michael Fassbender de hoofdrol van Callum Lynch. Middels revolutionaire nieuwe technologie krijgt hij toegang tot zijn genetisch geheugen. Hij herleeft de avonturen van zijn voorouder, Aguilar, in het vijftiende eeuwse Spanje. Daar ontdekt hij af te stammen van de mysterieuze geheime Assassins en verzamelt hij de kennis die nodig is om het in het heden op te nemen tegen de machtige Tempeliers.

Hoofdrollen in Assassin’s Creed zijn er voor Michael FassbenderMarion CotillardMichael Kenneth WilliamsAriane LabedBrendan Gleeson en Jeremy Irons. De gameverfilming zal worden geregisseerd door Justin Kurzel (Macbeth). De film moet 5 januari 2016 in première gaan.