Atlantis vanaf 17 september in de bioscoop

Atlantis van regisseur Valentyn Vasyanovych zou oorspronkelijk op 26 maart door De Filmfreak worden uitgebracht. Door toedoen van het coronavirus de de film uitgesteld. Inmiddels heeft Atlantis een nieuwe releasedatum, namelijk 17 september 2020. Vanaf deze datum is de film te zien in de bioscoop en on demand via Picl.

De film beleefde zijn wereldpremière op het filmfestival in Venetië en won de Horizons Award (Venice Orrizonti grand prize).

Atlantis

Film Atlantis in de bioscoop

Het is 2025 en de Oekraïne-Rusland oorlog is ten einde. Ex-soldaat Sergey is mentaal beschadigd door het geweld, maar probeert de draad weer op te pakken. Na ontslag bij de plaatselijke staalfabriek vindt hij een nieuwe baan; het rondrijden van schoon drinkwater naar de weinig overgebleven bewoners van de vervuild geraakte regio. Hij komt in contact met Black Tulip, een organisatie die de lichamen van omgekomen soldaten opspoort om die een waardige begrafenis te geven. Sergey meldt zich aan als vrijwilliger. Het werk is afschuwelijk, maar biedt hem een zekere rust en verlossing. Als er tussen hem en collega vrijwilliger Katya een klein vonkje overspringt, lijkt dat zelfs een sprankje hoop.

In contrast met de thematiek van de film is Atlantis een lust voor het oog. Vasyanovych heeft een ongekend oog voor compositie en kleur en creëert uit de waanzin van de oorlog een monumentaal en indringend epos.

De film heeft rollen voor Andriy Rymaruk, Liudmyla Bileka, Vasyl Antoniak.

Atlantis is vanaf 17 september te zien in de bioscoop.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

Nieuw series Netflix Instagram