Audrey More Than An Icon trailer | Intiem portret over Audrey Hepburn

Audrey More Than An Icon is de ultieme docu-film over Audrey Hepburn: Hollywood superstar, mode-icoon en humanitair. Bekijk hieronder de trailer. De documentaire-film is beschikbaar vanaf 8 februari via digitale download (on demand).

Audrey More Than An Icon

Audrey More than an Icon trailer

Audrey is geproduceerd door het voor een BAFTA-genomineerde team achter McQueen en geeft een intieme kijk op een van de grootste Hollywoodsterren en mode-iconen ooit. De documentaire onthult nooit eerder vertoonde beelden van het leven van Hepburn. In een mooie mix tussen zeldzame archiefbeelden en intieme interviews met onder meer haar zoon, Sean Hepburn Ferrer, Givenchy’s voormalig Artistiek Directeur Clare Waight Keller en Tiffany’s Design Directeur John Loring, brengt de film een buitengewone vrouw tot leven die staat voor de kracht van liefde en vergeving.

Audrey Hepburn had hoofdrollen in films als Sabrina (1954), The Nun’s Story (1959), Breakfast at Tiffany’s (1961), Charade (1963), My Fair Lady (1964), Wait Until Dark (1967). Ze won haar eerste Academy Award op 24-jarige leeftijd voor haar vrouwelijke hoofdrol in Roman Holiday en werd een van ‘s werelds grootste culturele iconen: een unieke schoonheid en een legendarische ster van Hollywood’s Golden Age. Maar wie was de echte Audrey Hepburn?

Ondervoed als kind, in de steek gelaten door haar vader en opgegroeid gedurende de nazi-bezetting in Nederland, stond Hepburn voor een levenslange strijd met de trauma’s uit haar verleden, die haar dromen om balletdanseres te worden dwarsboomden en een schaduw wierpen over haar persoonlijke leven. Toch vond ze innerlijke rust door haar faam positief in te zetten in haar functie als wereldwijde ambassadeur voor UNICEF en daarmee haar eigen cirkel rond te maken; eerst een oorlogsslachtoffer, daarna een bron van verlichting voor miljoenen oorlogsslachtoffers.

De documentaire is geschreven en geregisseerd door Helena Coan. Regisseur Coan zegt:

“De film biedt intieme interviews met degenen die haar het beste kenden, geweven rond zeldzaam archiefmateriaal. We zijn echter nog een stap verder gegaan en hebben samengewerkt met de meervoudig bekroonde Britse choreograaf Wayne McGregor om dansscènes te creëren die zijn geïnspireerd door Audrey’s liefde voor ballet en zo een intrigerend en emotioneel aangrijpend portret van Audrey hebben opgebouwd. Dans vergroot het emotionele landschap van Audrey en geeft de film een ​​verhoogd gevoel voor drama en theater, evenals een rijke beeldtaal die nog niet is gebruikt in documentaires.”

Drie dansers spelen Audrey in verschillende stadia van haar leven, waaronder de hoofddanseres van het Royal Ballet, Francesca Hayward (Cats) die ‘Hollywood-tijdperk Audrey’ speelt op het hoogtepunt van haar roem, Alessandra Ferri (een van de slechts 13 dansers die ooit de titel ”prima ballerina assoluta” kreeg) die Audrey speelt in haar latere jaren en in de film zien we ook Keira Moore als ‘Young Audrey’, die de productie vond via een auditietraject op balletscholen.

Componist Alex Somers heeft een originele partituur geschreven die is geïnspireerd op de Golden Age van Hollywood-componisten die de muziek van Audrey’s films componeerden.

Audrey is vanaf 8 februari beschikbaar via digitale download in Nederland en België.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter