Baantjer-film met Waldemar Torenstra in april in bioscopen

De nieuwe Baantjer-film is vanaf 18 april in de Nederlandse bioscopen te zien. Dit meldde filmdistributeur Paradiso Films. De opnames vinden dit najaar plaats. Begin juni werd al bekendgemaakt dat RTL 4 en Videoland met een nieuwe serie over het beroemde alter ego van schrijver Appie Baantjer komt, voorafgegaan door een film. Daarin leren we een jonge De Cock kennen, die gespeeld wordt door Waldemar Torenstra. Zijn partner, Tonnie Montijn, wordt gespeeld door Tygo Gernandt.

Baantjer

Beide producties worden geregisseerd door Arne Toonen en het idee is afkomstig van Peter en Thijs Römer, de zoon en kleinzoon van de in 2012 overleden Piet Römer, die elf jaar lang in de serie te zien was. Thijs Römer schrijft ook het scenario van de nieuwe Baantjer-producties. 

Het verhaal van de film situeert zich in de jaren tachtig en begint wanneer De Cock net rechercheur is geworden. Samen met zijn partner Tonnie Montijn stuiten ze op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Het detectiveduo probeert vervolgens deze aanslag te voorkomen.

Baantjer is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van A.C. Baantjer, waarvan meer dan zeven miljoen exemplaren zijn verkocht. De serie bestond uit twaalf seizoenen en werd uitgezonden tussen 1995 en 2006.