Baantjer zoekt figuranten

Voor de nieuwe film en serie van Baantjer zoekt Multa Casting nog figuranten. Tijdens opnames in Diemen op 17 oktober vorm je samen met andere acteurs een knokploeg of kun je je inleven als rellende kraker. Mannen en vrouwen tussen de 17 en 35 jaar maken nog kans op een rol als figurant. Omdat er flink gevochten zal worden is castingbureau Multa vooral op zoek naar amateuracteurs met een stoer uiterlijk. ‘Het worden gave stuntscènes’, belooft het castingbureau.

Bij interesse kun je een mailtje sturen met het onderwerp ‘Diemen’ naar info@multacasting.nl. Vergeet daarbij niet je gegevens en een 06-nummer te vermelden. Ook wordt er gevraagd om een recente foto.

Baantjer

De nieuwe Baantjer-film is vanaf 18 april in de Nederlandse bioscopen te zien. Begin juni werd al bekendgemaakt dat RTL 4 en Videoland met een nieuwe serie over het beroemde alter ego van schrijver Appie Baantjer komt, voorafgegaan door een film. Daarin leren we een jonge De Cock kennen, die gespeeld wordt door Waldemar Torenstra. Zijn partner, Tonnie Montijn, wordt gespeeld door Tygo Gernandt.

Het verhaal van de film situeert zich in de jaren tachtig en begint wanneer De Cock net rechercheur is geworden. Samen met zijn partner Tonnie Montijn stuiten ze op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Het detectiveduo probeert vervolgens deze aanslag te voorkomen.

Beide producties worden geregisseerd door Arne Toonen en het idee is afkomstig van Peter en Thijs Römer, de zoon en kleinzoon van de in 2012 overleden Piet Römer, die elf jaar lang in de serie te zien was. Thijs Römer schrijft ook het scenario van de nieuwe Baantjer-producties. 

Baantjer is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van A.C. Baantjer, waarvan meer dan zeven miljoen exemplaren zijn verkocht. De serie bestond uit twaalf seizoenen en werd uitgezonden tussen 1995 en 2006.