Batman Forever en Phantom of the Opera-regisseur Joel Schumacher overleden

Joel Schumacher, regisseur van onder andere Batman Forever en Phantom of the Opera, is op tachtigjarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat meldt Variety.

Een woordvoerder van de familie laat weten dat de regisseur overleden is aan de gevolgen van kanker. De ziekte werd ongeveer een jaar geleden bij de regisseur geconstateerd, maar dat werd niet eerder gedeeld.

Joel Schumacher overleden

Joel Schumacher begon zijn carrière in de jaren zeventig als costume designer. In de jaren tachtig kreeg hij de kans om ook als regisseur aan de slag te gaan. Schumacher maakte in zijn leven 35 films als regisseur en werd genomineerd voor diverse grote filmprijzen. Zo maakte hij in 1993 kans op een Palm d’Or tijdens het filmfestival in Cannes voor zijn film Falling Down en werd hij tijdens het filmfestival van Berlijn genomineerd voor zijn film 8MM in 1999.

Schumacher was in de jaren tachtig en negentig verantwoordelijk voor een groot aantal hitfilms, zoals St. Elmo’s FireThe Lost BoysA Time to Kill en Falling Down.

Het grote publiek kent Schumacher vooral van The Phantom of the Opera (2004). Ook maakte hij twee delen uit de Batman-serie, namelijk Batman Forever en Batman & Robin, met Val Kilmer en George Clooney. Beide films waren grote hits, maar werden door de critici met de grond gelijkgemaakt. Zijn meest recente werk dateert uit 2013, toen hij twee afleveringen van House of Cards regisseerde.

R.I.P. Joel Schumacher 1939 – 2020

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter