Beck seizoen 8 vanaf 26 februari op NPO

Beck seizoen 8 zal vanaf 26 februari te zien zijn op NPO Plus en vanaf 6 maart is de serie ook wekelijks te volgen op NPO 3 en NPO Start. Seizoen vijf tot en met zeven van de Zweedse misdaadserie zijn al te zien bij NPO. Bekijk hieronder alvast een trailer.

Beck seizoen 8 op NPO

Beck is een Zweedse detectiveserie van de zender ITV4. De serie ging in première op 27 juni 1997. De reeks is ontwikkeld door Lars Blomgren & Thomas Lydholm, en gebaseerd op de boekenreeks van het Zweedse schrijversechtpaar Maj Sjöwall en Per Wahlöö.

Het hoofdpersonage in de reeks is Martin Beck, een inspecteur bij de Zweedse rijksmoordbrigade. Beck is een nuchtere antiheld: hij doet zijn werk en ondergaat lijdzaam de beschikkingen van hoger geplaatsten, zonder zich er echter al te veel van aan te trekken. Een intelligente speurder, die goed kan luisteren en analyseren. Hij is een meester in het afnemen van verhoren. Hij heeft een hekel aan politiek, slaapt slecht en heeft vaak last van zijn maag. Beck is geen fysieke kampioen maar een solide en methodisch werkende inspecteur. Beck wordt grandioos vertolkt door Peter Haber, ook wel eens de Zweedse Depardieu genoemd.

Martin Beck is gepromoveerd tot chef en Alexandra Beijer leidt nu het onderzoeksteam op het station. Ze komt echter in conflict met Klas Fredén, die zich voortdurend met haar werk bemoeit, en zo raakt Beck weer betrokken bij het werk van zijn voormalige eenheid. Steinar mist zijn kinderen in Oslo en worstelt met hierdoor met zijn werk. Alex zoekt een manier om de groep te versterken en werft een nieuw lid aan. De druk op de Beck-groep neemt in de loop van het seizoen toe, met zware cases en emotionele veranderingen in de groep.

De nieuwe films UndercoverDe Gedupeerde, Dood in Samarra en De Verloren Zoon zijn afleveringen 39-42 in de populaire Beck-serie.

De cast bestaat uit namen als Ingvar Hirdwall, Kristofer Hivju, Peter Haber.

Beck seizoen 8 is vanaf 26 februari te zien zijn op NPO Plus.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter