Belgische tragikomedie serie Grond vanaf 17 maart op Netflix

Netflix komt met de Marokkaans-Belgische tragikomische serie Grond, van het veelbelovende regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah de makers van de Amerikaanse blockbuster Bad Boys for Life en Patser. Grond is vanaf 17 maart wereldwijd beschikbaar op Netflix. Bekijk hieronder de trailer voor Grond. De serie was eerder al exclusief te zien in België via Play4 en ontving tien nominaties voor de Ensors, de belangrijkste Vlaamse televisie-en filmprijzen.

Regisseur Adil El Arbi zei:

“Het was een grote eer en een voorrecht om samen met Mathieu Mortelmans dit bijzondere project te regisseren. Zouzou, Wannes en Dries hebben een origineel en bitterzoet verhaal geschreven dat laat zien wat het betekent om in België te leven en te sterven terwijl je onderdeel bent van de Marokkaanse diaspora.” 

Grond trailer

Wie als moslim in België komt te overlijden, belast zijn nabestaanden met een groot dilemma: waar moet hij of zij begraven worden? Hier of in Marokko? Wanneer Ismael (Yassine Ouaich) het repatriëringsbedrijf van zijn vader overneemt, lijkt hij dé oplossing voor het probleem te hebben gevonden: de heilige grond in Marokko naar Nederland halen. Een even eenvoudig als geniaal idee, maar zonder het te beseffen haalt hij hiermee een hoop problemen op zijn hals.

De cast bestaat uit onder anderen Yassine Ouaich (Ismael), Ward Kerremans (Jean-Baptiste), Ahlaam Teghadouini (Nadia), Saïd Boumazoughe (Rachid), Ben Hamidou (Omar), Charlotte de Bruyne (Alizée), Tom Vermeir (Brahim), Mourade Zeguendi (Imam), Reinhilde Decleir (Rozanne), Barbara Sarafian (Marilou), Dries Heyneman (Mario), Emilie de Roo (Vanessa), Wannes Cappelle (Geert Wellens) en Esma Abouzahra (Souad).

Grond (Soil) is een Lumière productie, in opdracht van VIER (SBS), in samenwerking met Netflix, Telenet, en met de ondersteuning van Creative Europe – het mediaprogramma van de Europese Unie, het VAF/Mediafonds, Screen Brussels en de Belgische Tax Shelter (Lum.Invest & BNP Paribas Fortis Film Finance).

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter