Bill Condon regisseert Guys and Dolls musical remake

Bill Condon heeft officieel getekend voor een nieuw grootschalig muzikaal filmproject. Hij zal namelijk de Guys and Dolls musical remake regisseren voor TriStar Pictures. Condon is vooral bekend van het regisseren van de verfilming van Dreamgirls, Disney’s Beauty and the Beast en The Twilight Saga: Breaking Dawn. Hij schreef ook mee aan de met een Academy Award bekroonde verfilming van Chicago.

Guys and Dolls musical remake

TriStar kocht de remakerechten voor de korte verhalen van Damon Runyon die de originele musical inspireerden in 2019. Volgens Deadline verwierven ze ook de rechten voor de originele film uit 1955, met Marlon Brando, Frank Sinatra en Vivian Blaine in de hoofdrol. Guys and Dolls werd onderscheiden met twee Golden Globes en ontving diverse nominaties voor een Oscar en een Golden Globe in diverse categorieën.

Sky Masterson en Nathan Detroit zijn twee aartsgokkers. Nathan zet er duizend dollar op dat het zijn vriend Sky niet zal lukken om een door Nathan aangewezen jongedame mee te krijgen voor een dinertje in Havana, op Cuba. De uitverkorene wordt sister Sarah Brown van de plaatselijke, noodlijdende Save-A-Soul-Mission.

De film is gebaseerd op de gelijknamige Broadwaymusical uit 1950 van Frank Loesser, Jo Swerling en Abe Burrows. Het libretto van de musical was gebaseerd op de korte verhalen The Idyll Of Miss Sarah Brown en Blood Pressure van Damon Runyon.

Guys and Dolls veroverde Broadway oorspronkelijk in 1951 als de winnaar van 5 Tony Awards, waaronder die voor Beste Musical, en opnieuw in 1992 met 4 Tony Awards, waaronder die voor Beste Revival of a Musical.


VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter