Bioscoopfilm Artemis Fowl direct naar Disney+

Het is onlangs bekendgemaakt dat de aankomende Disney-film Artemis Fowl geen bioscooprelease meer krijgt, maar direct op Disney+ verschijnt. Dit natuurlijk vanwege de coronacrisis.

Naast live-action remakes heeft Disney ook nog aan andere projecten gewerkt. Een daarvan is Artemis Fowl, een sci-fi avonturenfilm gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks. Dit project werd in 2018 al afgerond en moest in augustus 2019 in de bioscoop verschijnen. Al besloot Disney om de film te verplaatsen naar 29 mei 2020. Gezien de hele situatie rondom het coronavirus en het feit dat bioscopen gesloten moeten blijven kon ook dat echter niet doorgaan.

Ricky Strauss, Content President bij Disney+, heeft laten weten dat de première van Artemis Fowl op deze streamingdienst plaats zal gaan vinden. Dit betekent dat de film niet meer naar de bioscoop komt, maar direct vanaf Disney+ te bekijken zal zijn.

Er lijkt echter ook nog een andere reden te zijn om Artemis Fowl geen bioscooprelease te geven. De trailers voor de film werd namelijk slecht ontvangen bij fans van de boekenreeks. Daarbij leek ook het grote publiek niet echt veel interesse in het project te tonen.

Het verhaal achter de film draait om Artemis, een 12-jarige jongen welke afkomstig is uit een familie met criminele meesterbreinen. Als zijn vader verdwijnt doet Artemis er alles aan om hem te vinden. Al snel blijkt dat een verborgen ras van krachtige feeën er wellicht wat mee te maken hebben.

Er zijn hoofdrollen voor Lara McDonnell, Ferdia Shaw, Nonzo Anozie, Tamara SmartJudi Dench, Colin Farrell en Josh Gad. De regie ligt bij Kenneth Branagh, die samen met Judy Hofflund, Matthew Jenkins en Angus More Gordon ook de productie op zich genomen heeft. Het scenario achter de film kwam van Conor McPherson.

Wanneer Artemis Fowl uitkomt is nog niet helemaal bekend, maar de kans is groot dat de oorspronkelijke releasedatum voor de bioscoop (29 mei) wordt aangehouden.