Bioscopen houden begin 2021 proef met meer bezoekers

In een aantal theaters, stadions en bioscopen mogen begin 2021 bij wijze van proef meer mensen ontvangen worden. Dit meldt Nu.nl

De Nederlandse bioscopen zijn momenteel gesloten, maar mogen aankomende dinsdag misschien weer open. Al kunnen er dan nog steeds slechts een beperkt aantal bezoekers ontvangen worden.

Het kabinet lijkt filmtheaters volgend jaar  echter de mogelijkheid te geven om meer bezoekers te mogen verwelkomen. Naast meer bezoekers voor bioscopen heeft het kabinet ook plannen om te experimenteren met evenementen en zakelijke congressen. Er is in principe groen licht voor deze plannen gegeven, zo meldt Staatssecretaris Mona Keijzer nadat er een overleg is geweest tussen het kabinet en mensen uit de evenementenbranche.

Deze proeven zullen echter alleen toegestaan zijn in gebieden waar op dat momenteel het zogeheten risiconiveau ‘waakzaam’ geldt. Dat betekent dat de coronasituatie goed onder controle is. Denk hierbij aan lage besmettingscijfers en mensen die zich goed aan de regels houden. Dit betekent dat misschien niet alle bioscopen toestemming krijgen om meer bezoekers toe te laten dan dat voor de sluiting mocht.

Staatssecretaris Keijzer geeft aan erg blij te zijn met de ontwikkelingen. Het is echter nog niet bekend wanneer dit experiment ingaat. De maximale hoeveelheid bezoekers die deelnemende bioscopen gaan mogen ontvangen is ook nog maar de vraag, en waarschijnlijk afhankelijk van hoe de maatregelen zich de komende tijd zullen ontwikkelen.

In het kort is er dus nog weinig zeker, maar wel een grote kans dat bioscopen begin 2021 weer open mogen én meer mensen mogen verwelkomen dan voorheen het geval was. Je kunt de tussentijd onder andere op Netflix, Amazon Prime Video en Disney+ terecht om films te kijken. Zo schreven we onlangs nog een artikel met 5 verborgen pareltjes op Amazon Prime Video.

Meer nieuws rondom bioscopen

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de Nederlandse bioscopen? Volg ons dan via Facebook, Instagram en/of Twitter. Zo zie je allerlei nieuwtjes rondom films, series, streaming en alles wat daar mee te maken heeft voorbij komen.