Bioscopen weer open | Deze 7 films zijn nieuw

Als filmliefhebber is de kans groot dat ook jij op de hoogte bent van het feit dat vanaf 1 juni de bioscopen weer open mogen. De vraag is alleen, draait er wel wat leuks? Gezien de verscherpte maatregelen zijn er namelijk veel films uitgesteld. Vandaar dat er voornamelijk oudere films vertoond gaan worden. Toch zijn we met de Entertainmenthoek-redactie ook 7 nieuwe films tegengekomen die ik in dit artikel ga uitlichten.

Voordat we beginnen wil ik toch even een kleine disclaimer toevoegen. Een aantal films uit deze lijst zijn namelijk al eerder uitgebracht, maar dan op een ander platform. Denk bijvoorbeeld aan The Hunt, dat na een uitgestelde bioscooprelease nu via Pathé Thuis te huren is. Al is deze titel wel vrij nieuw en heeft bovendien nog niet in de Nederlandse bioscoop gedraaid.

I See You

I See You is een horrorfilm waarin rechercheur Greg Harper een mysterieuze verdwijningszaak moet oplossen. Er is namelijk een jongetje uit het niets vermist geraakt tijdens een fietstochtje. Greg gaat hard opzoek naar antwoorden, al lijkt het alsof de zaak ook gelinkt is aan zijn veranderde thuissituatie waar niets is wat het lijkt. Volgens recensenten die de film al gezien hebben wordt je in I See You continue op het verkeerde been gezet.

I See You is vanaf 1 juni in meerdere bioscopen te zien, waaronder Pathé, VUE en een aantal vestigingen van Kinepolis.

Honey Boy

Honey Boy is een drama over de relatie tussen een voormalig drugsverslaafde clown en zijn zoon. Dit concept klinkt wellicht een beetje gek, maar het schijnt een interessante film geworden te zijn. Met een hoofdrol voor niemand minder dan Shia LaBeouf!

Honey Boy zal vanaf 1 juni in het filmhuis te zien zijn, evenals sommige vestigingen van Pathé, VUE en Kinepolis.

Filles de Joie

In Filles de Joie volgen we Dominique, Conso en Axelle, drie vrouwen die samen niets gemeen hebben…behalve hun werk als prostituee. Al helemaal omdat ze dit alle drie in het geheim doen.

Filles de Joie zal vanaf 1 juni te zien zijn in meerdere filmhuizen, waaronder Het Ketelhuis (Amsterdam), De Verkadefabriek (‘s-Hertogenbosch) en LUX (Nijmegen).

The Hunt (voor het eerst in de bioscopen)

Hoe zou de wereld eruit ziet als het jagen op mensen een sport was? Dat zie je in The Hunt. De film draait om een groepje vreemden dat op een onbekende plek wakker wordt, om er vervolgens achter te komen dat ze opgejaagd worden door een stel rijke moordenaars.

Het door Blumhouse geproduceerde The Hunt had eigenlijk in 2019 al moeten uitkomen, al zorgde enkele aanslagen in Amerika ervoor dat President Trump het niet gepast vond om een dergelijke film in première te laten gaan. De film werd daardoor uitgesteld tot maart 2020 en is sinds kort ook bij partijen als Pathé Thuis te zien. Gezien The Hunt echter nog niet in de Nederlandse bioscoop gedraaid heeft zie ik het ergens toch als een nieuwe film.

The High Note

Een muzikaal drama over een vrouw welke een carrière als muziekproducente ambieert. Met rollen voor Tracee Ellis Ross en Dakota Johnson. Vanaf 18 juni in de bioscopen te zien.

Color Out of Space

Ook Color Out of Space is al eerder uitgebracht, maar zover ik weet nog niet in de Nederlandse bioscopen vertoond. Het gaat hier om een sciencefictionfilm afkomstig van Richard Stanley, een cultregisseur die onder andere verantwoordelijk was voor de sci-fi horrorhit Hardware. Nadat hij zich een aantal jaar op korte films en documentaires gefocust heeft is Stanley nu eindelijk terug met een groots project. Het gaat hier om Colour Out of Space, dat gebaseerd is op het gelijknamige korte verhaal van de invloedrijke horrorauteur H. P. Lovecraft.

Of Stanley het nog in zich heeft kun je vanaf 1 juni in zowel VUE, Pathe als sommige vestigingen van Kinepolis aanschouwen. Lees hier ook een interview met de regisseur.

Rundfunk: Jachterwachter

De Nederlandse televisieserie Rundfunk viel goed in de smaak bij het Nederlandse publiek, waardoor er besloten werd om een film te maken rondom deze absurde komediereeks. Waar de serie zich op een middelbare school afspeelde zal RundfunkJachterwachter echter om een camping draaien. We zien een wachtopzichter die in zijn eentje de rommelige camping HIVO runt. Als vervolgens een ex-wereldster genaamd Ronnie Bosboom Jr. hem komt versterken, lijkt dat in eerste instantie een zegen. Totdat blijkt dat Ronnie op de vlucht is voor een bende criminelen. Met als gevolg dat de twee alles uit de kast moeten halen om de camping te redden.

RundfunkJachterwachter zal vanaf 11 juni te zien zijn. Al organiseert Pathé ook enkele voorpremières, waardoor de film een paar dagen eerder al te zien is.

Dit waren naar onze beleving de meest interessante films die op korte termijn naar de bioscoop komen. Mochten we nog andere interessante titels ontdekken dan zullen deze uiteraard bijgevoegd worden.

Bioscopen die weer open gaan

Mocht je benieuwd zijn in welke bioscoopzalen je straks terechtkunt dan hebben we hieronder een overzichtje van bioscopen die straks weer opengaan.

 • Pathé (heel Nederland)
 • Kinepolis (heel Nederland)
 • VUE (heel Nederland)
 • Euroscoop (Tilburg, Amsterdam, Schiedam)
 • Cinecitta (Tilburg)
 • EYE (Amsterdam)
 • KINO (Rotterdam)
 • Kriterion (Amsterdam)
 • Lumière (Maastricht)
 • LUX (Nijmegen)
 • Verkadefabriek (‘s-Hertogenbosch)

Meer films in de bioscopen

Mochten de 5 films uit dit artikel je niet aanspreken, wees dan gerust. Er zal ook een ruim aanbod aan oudere films draaien. Zo gaat KINO Rotterdam de spraakmakende actie-avonturenfilm Mad Max: Fury Road vertonen. Meer hierover is hier te lezen. Blijf onze website, Facebook en Instagram in de gaten houden voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van films en bioscopen.

VOLG ONS

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het laatste film- en serienieuws? Volg Entertainmenthoek dan op FacebookInstagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

Nieuw series Netflix Instagram 

Films en seriesFilms en series