Black Panther 2, Captain Marvel 2 en Guardians 3 in ontwikkeling

Tijdens San Diego Comic Con heeft Marvel Studios officieel aangekondigd dat een reeks vervolgfilms in ontwikkeling zijn bij Marvel Studios, waaronder Black Panther 2, Captain Marvel 2 en Guardians of the Galaxy Vol. 3.

De eerste Guardians of the Galaxy was de verrassingshit van de tweede fase in het Marvel Cinematic Universe, met een winst van bijna $775 miljoen wereldwijd en lovende recensies vanwege de overvloed aan humor, emotionele verhalen en James Gunn‘s regie. De tweede film ging drie jaar later in première en bleek een net als zijn voorganger een succes te zijn, met meer dan $800 miljoen aan de box office.

Black Panther verscheen in februari 2018 met Chadwick Boseman in de titulaire rol. Ryan Coogler regisseerde de film, met een  ensemble waaronder Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Letitia Wright, Winston Duke, Angela Bassett, Forest Whitaker en Andy Serkis. Black Panther bracht meer dan $1,3 miljard op aan de wereldwijde kassa’s en werd de eerste film van Marvel Studios die een ​​Academy Award wist te winnen.

Captain Marvel werd uitgebracht in maart 2019 met Brie Larson als de titulaire held. De film had ook rollen voor Lashana Lynch, Gemma Chan, Algenis Perez Soto, Rune Temte, McKenna Grace, met Annette Bening en Jude Law. Anna Boden en Ryan Fleck regisseerden de film die wereldwijd $ 1,12 miljard opbracht.