Black Panther haalt Titanic in als 3e grootste film in de Box Office

Marvel StudiosBlack Panther heeft een nieuw box office-record verbroken, waarmee het de op twee na grootste film aller tijden in Noord-Amerika is geworden en Titanic van James Cameron versloeg. Black Panther heeft nu officieel $665.4 miljoen in eigen land opgebracht en bevindt zich alleen achter The Force Awakens en Avatar. Marvel heeft nu de meest verdienende superheldenfilm aller tijden met de door Ryan Coogler geregisseerde film, die sinds de release in februari een wereldwijd en cultureel fenomeen is geworden.

Black Panther heeft bijna $1,3 miljard dollar opgebracht aan de wereldwijde kassa en vertoont op dit moment geen tekenen van stoppen. Titanic, die oorspronkelijk in 1997 werd uitgebracht, verdiende $600,8 miljoen tijdens de eerste bioscooprelease en voegde $57,9 miljoen tijdens de 3D-heruitgave in 2012 en bijna een miljoen dollar vorig jaar tijdens de release van de 20ste verjaardag. Wereldwijd heeft Titanic nog steeds de overhand met $2,2 miljard, na alle re-releases en jubileum-voorstellingen. De film won in 1998 de Academy Award voor beste film en wordt door velen beschouwd als een van de beste films aller tijden.

Het is vaak zo dat wanneer een film het zo goed doet als Black Panther, de gesprekken over een vervolg zich beginnen te verspreiden. De gesprekken over Black Panther 2 zijn echter al begonnen terwijl de eerste film nog in productie was. Het is niet officieel bevestigd dat Coogler het vervolg zal regisseren, maar Marvel baas Kevin Feige heeft al aangegeven dat hij wil dat de regisseur terugkeert. Wat de cast van Black Panther betreft, keren de meeste hoofdspelers aan het eind van de maand terug voor Marvel’s Avengers: Infinity War.