Blijft Ben Affleck toch de Batman van het DCU?

 

Ben Affleck wil naar verluidt toch de rol van Batman blijven spelen in het DCU. Een van de grootste mysteries van de Warner Bros.-franchise is de toewijding van Affleck aan zijn superheldenrol. Kort na Batman V Superman: Dawn of Justice in première ging en werd ontvangen met verdeeldheid, kwamen er de geruchten dat de acteur al op zoek zou zijn naar een uitweg. Affleck vertelde eerder dat hij een manier zocht om stijlvol afscheid te nemen van de rol. Om daar later weer op terug te komen. En later toch weer te zeggen dat hij de cape best wilde overdragen.

Het werd nog erger nadat verschillende media begonnen te melden dat Jake Gyllenhaal de rol over zou gaan nemen in de geplande Matt Reeves stand-alone Batman-film  (die Affleck aanvankelijk zou regisseren en de hoofdrol in spelen). Op dit moment is het nog niet officieel bekend in welke andere DCU-films Batman zou moeten verschijnen, maar het laatste gerucht gaat dat Affleck nu geïnteresseerd is om te blijven.

Daniel RPK, een journalist met bronnen binnen DC, meldt vandaag dat Affleck definitief besloten heeft om voorlopig Batman te blijven. Waarom hij die keuze heeft gemaakt, weten we niet.