Maatschappelijke onderwerpen als ‘Blikvanger’ op filmfestival

Komende maandag 12 februari opent de Utrechtse bioscoop ’t Hoogt haar duren voor het Blikvangers filmfestival: het festival waar alumni van HKU-opleidingen Audiovisual Media, Image and Media Technology en Animatie hun afstudeerprojecten met trots presenteren. En dat zorgt voor een enorm divers programma met prachtige verhalen en maatschappelijke vraagstukken.

BLIKVANGERS 2k18

En ja! We zijn eindelijk online met Blikvangers 2018! ? 12 februari kunnen jullie komen kijken naar alle afstudeerfilms van lichting 2017 HKU | Media✨Benieuwd naar de films? >> http://blikvangersfilmfestival.nl/

Geplaatst door Blikvangers: HKU Filmfestival op dinsdag 16 januari 2018

“Met dit festival bouwen we de brug tussen de professionele industrie en filmmakers van de toekomst,” laat Wiendelt Hooijer, HKU-studieleider Audiovisual Media weten. Tijdloze onderwerpen als klimaatverandering, dementie en euthanasie spelen een grote rol in de afstudeerfilms. Daarnaast spelen ook de grote nieuwsitems van het afgelopen jaar een grote rol. Denk bijvoorbeeld aan de #metoo-discussie, de oorlog tegen terreur en het wereldwijde genderdebat. Ook is het festival rijk aan talloze persoonlijke verhalen.

Mocht de ‘gewone bezoeker’ een kijkje willen nemen, dan wordt je helaas teleurgesteld: er is alleen toegang voor pers en professionals uit de Nederlandse filmindustrie. Zo krijgen zij de mogelijkheid om te praten met de kersverse makers over hun project en hun toekomst.

Meer informatie over de documentaires, fictiefilms en animaties die te zien zullen zijn op het festival is te vinden op http://blikvangersfilmfestival.nl. Ben jij pers of een professional en heb je nog geen uitnodiging ontvangen? Dan kun je terecht bij info@blikvangersfilmfestival.nl.