Blog | Tijd voor Amsterdam Film Week! | NFF (Immy Verdonschot)

Van 28 oktober tot en met 3 november kun je in meerdere bioscopen genieten van de Amsterdam Film Week: De week dat (potentiële) prijswinnaars door heel Amsterdam te bewonderen zijn. Het internationale film festival met een programma vol toegankelijke kwaliteitsfilms, (publieks)premières en enkele aanwezige regisseurs zoals Steve McQueen en Jean-Pierre Jeunet. Wij hebben enkele films met of zonder recensies voor jullie op een rij gezet.

12 Years a Slave (Steve McQueen) – Openingsfilm

Solomon Northup is een vrije, zwarte man, maar wordt op een avond ontvoerd. Wanneer hij wakker wordt, zit hij vastgeketend en zo beginnen zijn jaren als slaaf. Jaren vol mishandeling, moeilijke keuzes en vooral: proberen zijn geloof en eigenwaarde te behouden. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Steve McQueen maakte eerder Hunger en Shame. Nu keert hij terug met een heftige film over de slavernij vanuit het oogpunt van een vrij man. Een ontroerende Chitwetel Ejiofor speelt zijn personage niet als held, maar als een mens die probeert te overleven. Een indrukwekkende film die je nog lang bij zal blijven. (Uitgebreidere recensie volgt maandag).

Much Ado About Nothing (Joss Whedon) – Voor het eerst te zien in Nederland!

Joss Whedon (Buffy the Vampire Slayer, The Avengers) maakte een moderne versie van de klassieke komedie van Shakespeare. Vele personages raken verstrengeld in een web van liefde, verraad en verbaal spervuur.

Whedon toont dat de klassieke verhalen van Shakespeare nog altijd even effectief zijn in de moderne tijd. Het geweldige acteerwerk van de cast, naast de prachtige locatie, zorgen samen voor een bijzondere beleving van Much Ado zoals je die niet eerder hebt gezien. (Uitgebreide recensie volgt vrijdag)

Silver Linings Playbook (David O. Russell) – opnieuw te zien!

Na zijn ontslag uit een psychiatrisch ziekenhuis probeert Pat zijn leven weer op de rit te krijgen. Hij hoopt nog steeds zijn vrouw terug te winnen. Maar de ontmoeting met Tiffany geeft de toekomst een nieuwe glans.

Prachtig drama over twee mensen die in de knoop zitten met zichzelf en er het beste van proberen te maken. Bradley Cooper en Jennifer Lawrence weten op verfrissende wijze een prachtige dynamiek neer te zetten door tact opzij te schuiven en elkaar de botte waarheid te vertellen. Daarnaast barst de film van geweldige bijrollen.

La vie d’Adèle (Abdellatif Kechiche) – inmiddels in de bios te zien

La vie d’Adele gaat over de 15-jarige Adèle wiens leven compleet verandert wanneer zij plotseling verliefd wordt op de eigenzinnige, blauwharige Emma. Je volgt haar tijdens haar eerste liefde en de ontdekkingstocht naar zichzelf.

Een bijzondere beleving van een liefdesverhaal zoals je die nog niet eerder hebt meegemaakt. Kechiche film van zo dichtbij dat je helemaal opgaat in Adèle’s wereld en iedere emotie met haar deelt. Een waar meesterwerk. Voor een uitgebreidere recensie, klik hier.

Argo (Ben Affleck) – opnieuw te zien!

Het waargebeurde verhaal van de geheime en riskante reddingsoperatie van de zes Amerikanen die vastzitten in Iran tijdens de revolutie van 1979. Argo onthult de waarheid achter de gijzelingscrisis die decennia lang voor het publiek verborgen is gehouden.

Een spannende film die de gevaren van een land in onrust geweldig weergeeft als ook de angst waarmee de personages op de ambassade komen vast te zitten. Daarnaast geeft het je een kijk in de bijzondere wereld waarin de CIA een uniek plan bedenkt om de gijzelaars vrij te krijgen – met gevaar voor eigen leven. Ook hier barst het van de geweldige bijrollen die ieder even vermakelijk zijn. Ondanks dat iedereen inmiddels wel zal weten hoe de film afloopt weet Affleck de film spannend te houden tot het einde.

Brave (Mark Andrews, Brenda Chapman en Steve Purcell) – opnieuw te zien!

De animatiefilm Brave vertelt het verhaal van de heldhaftige Merida, een geoefende boogschutter en de impulsieve dochter van koning Fergus en koningin Elinor. Merida is vastbesloten om haar eigen levenspad te bewandelen.

Een vermakelijke animatiefilm zoals je mag verwachten van Pixar, geschikt voor het hele gezin. Tot in de puntjes prachtig gemaakt (letterlijk, let maar eens op de krullenbol van Merida) en schattig vol grappen voor jong en oud.

Daarnaast zijn nog vele bekroonde en nieuwe films te zien op het festival, zoals Amour (winnaar Gouden Palm en Oscar, van Michael Haneke), Django Unchained (Quentin Tarantino), Lincoln (Stephen Spielberg), The Young and Prodigious T.S. Spivet (Jean-Pierre Jeunet – Recensie volgt later), The Butler (Lee Daniels), Inside Llewyn Davis (The Coen Brothers), Kill Your Darlings (John Krokidas) en Diana (Oliver Hirschbiegel). Heb je de afgelopen tijd grote winnaars gezien of wil je mogelijke winnaars graag als eerste zien? Surf dan snel naar amsterdamfilmweek.com en laat je onderdompelen met deze prachtige pareltjes!

Xoxo,

Immy.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter