Blog | BN’ers met een eigen film (Martijn Pijnenburg)

Presentator en stand-upcomedian Jandino Asporaat heeft onlangs zijn eigen film, Bon Bini Holland, uitgebracht. Alhoewel deze film het goed doet in de bioscopen was onze eigen Sandro Algra er minder over te spreken. Het zou volgens hem een flauwe en afgezaagde komedie zijn. Dit is niet geheel verrassend, omdat het enkel zijn van een televisiepersoonlijkheid niet garant staat voor het maken van een goede film. Toch zijn er meer bekende Nederlandse die zo een eigen film hebben.

Wendy van Dijk – Ushi Must Marry

Presentatrice Wendy van Dijk had jarenlang het ‘hilarische’ (lees: irritante) typetje Ushi dat bekende sterren voor de gek hield. Alhoewel het origineel bedacht was, had ik het niet in een film terug hoeven zien. Daar dachten de makers van Ushi Must Marry blijkbaar heel anders over. Paul Ruven maakte een complete film rondom het personage met van Dijk in de hoofdrol. In deze film moet de excentrieke Japanse dame een bruid zoeken, anders zal ze worden uitgehuwelijkt. Wat volgt is een 96 minuten lang durende opeenstapeling van sketches waarvan zowel de critici als het grote publiek niet echt enthousiast werden.

Paul De Leeuw – Filmpje!

Druktemaker Paul De Leeuw heeft naast eigen albums en talloze tv-shows ook een film gemaakt onder leiding van…Paul Ruven (alweer). Dit filmpje, met de toepasselijke naam Filmpje!, gaat over een voormalig koppel Bob en Annie (zowel de man als de vrouw zijn gespeeld door de Leeuw zelf) dat net uit de scheiding komt. Ze gaan ieder een eigen weg, maar komen elkaar toch weer tegen in allerlei bizarre gebeurtenissen. Filmpje! mag dan wel een schaamteloze B-film zijn, eerlijk gezegd vond ik hem vermakelijker dan menig andere Amerikaanse dertien in een dozijn komedie.

Linda de Mol – Gooische Vrouwen

Vooruit, de serie Gooische Vrouwen draait misschien niet alleen om Linda de Mol, maar de irritantste vrouw van de Nederlandse televisie staat wel vaak voorop. Het is toch een beetje haar serie waarvan in 2011 een film rondom gemaakt werd. De regie lag dit keer niet in handen van Paul Ruven, maar bij Will Koopman. De film werd zo’n commercieel succes dat er in 2014 een vervolg kwam.

De Toppers – Toppers: Lost in Vegas

Een tijdje geleden kwam het nieuws dat de Toppers-film niet door zou gaan en daar balen wij met de gehele Filmhoek-redactie nog steeds van. Het blijkt echter dat de film alleen uitgesteld is en er dus nog steeds zal komen. Waarover deze film zal gaan is nog niet bekend, we weten alleen dat ”Toppers” Gerard Joling, René Froger en Jeroen van der Boom centraal zullen staan.

toppers een eigen film

Welke BN’er mag nog wel een eigen film?

Ik zou willen zeggen dat de meeste BN’ers hun filmplannen maar voor zich moeten houden, maar dan krijg ik misschien wel boze Jandino-fans achter me aan. Toch zou ik Peter R. de Vries wel in een film willen zien, al denk ik niet dat hij daar zelf zin in zou hebben. Welke BN’er mag van jou een eigen film krijgen? Of juist niet? Plaats het in de comments of via Facebook. Geniet ook nog even van Sandro’s kritische Bon Bini Holland recensie:

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter