Blog | Buffy Slays 20 (Immy Verdonschot)

Vandaag is het precies twintig jaar geleden dat de allereerste aflevering van Buffy the Vampire Slayer werd uitgezonden in de Verenigde Staten. En daar wordt wereldwijd bij stilgestaan. Hoe kan het ook anders? De serie was baanbrekend op vele vlakken en weet nog steeds nieuwe fans aan zich te binden. Als die-hard Buffy-fan moet ik hier dan ook even aandacht aan besteden.

De allereerste promo voor de première van Buffy the Vampire Slayer…yep, de kwaliteit was niet al te best

Twintig geweldige jaren

Zoals zovelen ben ik opgegroeid met de serie en ik ben de makers dan ook oneindig dankbaar. Hoewel de serie zeven prachtige jaren/seizoenen had, leeft deze nog voort en zijn er ieder jaar weer mensen die de serie voor het eerst ontdekken. Het leuke is dat met alle sociale media ook de cast en crew vaak stil staan bij de serie. De stuntdubbel van Sarah Michelle Gellar, Sophia Crawford, deelt herhaaldelijk behind-the-scenes foto’s op haar Facebookprofiel, Jane Espenson bedankte alle Buffy-fans nog in een tweet en ook Eliza Dushku deelde een compilatiefoto op Instagram die door een fan gemaakt was.

Blog Buffy Slays 20 (Immy Verdonschot)

Beautiful tribute. ?#HappyBirthdayB & all you extraordinary #fans – #BestEver ❤️ #Faith #grateful #Repost @lizbethjaneee with @repostapp ・・・ *wolf howl* THOSE 4 chords… Some kids grew up on Disney or Nickelodeon. I grew up on #Buffy – thanks Dad! #GoodOneBrucey For 20 years (TODAY!), I’ve countlessly watched, laughed, cried & loved as some of the best characters saved the world & taught me how to stand tall, to be brave, to be strong & to fight back. ******* “Bottom line is, even if you see them coming, you’re not ready for the big moments. No one asks for their life to change, not really. But it does. So, what are we, helpless? Puppets? Nah. The big moments are gonna come, you can’t help that. It’s what you do afterwards that counts. That’s when you find out who you are…” ??✝️ #BuffySlays20 #BuffySummers #FaithLehane #BtVS #20YearsOfSlaying #itmustbebunnies

A post shared by Official Eliza Dushku (@elizadushku) on

Overal verschijnt fanart, van videos en afbeeldingen tot zelfgemaakte items en replica’s en vooral ook veel GIF’s. Ik zou hier alle redenen kunnen noemen wat Buffy the Vampire Slayer nu zo’n geweldige serie maakt, maar aangezien ik daar al meerdere malen over geblogd heb, zal ik hier niet in herhaling vallen. Daarnaast wordt er door andere media ook volop over geschreven. Dus ik laat het wordt wat dat betreft aan hen.

In de media

Mochten lezers nu denken ‘jaja, het zal wel… volgens mij valt al die aandacht wel mee’, hier een kleine greep uit sommige artikelen die de afgelopen paar weken (en vooral ook vandaag) zijn uitgekomen:

Oh goody: nieuwe goodies!

Dat bedrijven zien hoe belangrijk dit jaar (en natuurlijk deze dag) is voor fans, blijkt ook maar weer uit de nieuwe goodies die vanwege het 20-jarig bestaan van de serie uitkomen. Van speciale kledingstukken (de jas van Buffy, de jas van Faith als ook de trui van Willow) en T-shirts tot sleutelhangers, boeken, mokken en boardgames. Van alles komt voorbij. Je kunt onder andere de hele lijst hier bekijken.

Niet alles komt tegelijkertijd uit trouwens: het is verspreid over het jaar. Zo komen sommige items pas uit in augustus. Het is dus ook even wachten voor je overal van kan genieten. Voor wie niet kan wachten en van kleuren houdt: het kleurboek is ook gewoon via Bol.com te bestellen 😉

Buffy night

Ik spreek vaker met vrienden af om Buffy te kijken, maar op een dag als vandaag moet het natuurlijk wel een beetje gevierd worden. Daarom heb ik ook vanavond enkele (Buffy)vrienden uitgenodigd om samen de eerste afleveringen te kijken. Afhankelijk van tot hoe laat mijn bezoek kan blijven (ze komen niet allemaal uit Utrecht), haak ik nog aan bij wat vrienden uit het buitenland die via Facebook een ‘rewatch’ organiseren. Mocht je zelf fan zijn, dan hoop ik dat je het ook een beetje kan vieren en wens ik je alvast veel plezier met de beste serie ooit. <3

Xoxo,

Immy

Voor wie het leuk vindt hierbij een lijst van de tweets die worden gedeeld met de #BuffySlays20 . Verder kun je natuurlijk ook zelf op zoek gaan op Instagram en Facebook naar dezelfde hashtag, want je komt het sowieso vandaag overal tegen.