Blog | ClexaCon UK! (Immy Verdonschot)

In april kreeg ik de geweldige mogelijkheid om als pers aanwezig te zijn op de tweede editie van ClexaCon. Daar schreef ik al twee blogs over, waarin ik het ook had over de ‘pop-up’: het event waarbij de conventie naar Engeland wordt gehaald. En nu is het dan bijna zover: ClexaCon UK vindt begin november plaats en hoe dichterbij we komen, hoe meer bekend wordt over het programma. Daarom een blog om de belangrijkste dingen op een rij te zetten.

Blog | ClexaCon UK! (Immy Verdonschot)

Even opfrissen
ClexaCon is de lgbt+-conventie (in het Nederlands ook wel lhbt: lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transseksueel en ga zo maar door) die zich richt op het bouwen van een gemeenschap en het samenbrengen van lgbtq+-fans en contentmakers van over de hele wereld. Van 2 t/m 4 november zal de Londen-editie plaatsvinden in het Novotel London West. En ja, ook dit keer ben ik er weer bij!

Een bus-tour en een filmpje pakken
Hoewel de daadwerkelijke conventie plaatsvindt op zaterdag en zondag, hebben de organisatoren ook voor genoeg vermaak op de vrijdag gezorgd. Zo is er een bus-tour door Londen van twee tot vier uur ’s middags. Daarna kun je met de hele bus – vol lgbt-vrouwen – een hapje gaan eten, om vervolgens naar de speciale filmvoorstelling te gaan van I Can’t Think Straight. Deze film bestaat inmiddels al tien jaar en daarom wordt in de Prince Charles Cinema een speciale vertoning georganiseerd met Q&A, waarbij regisseur, producent en één van de actrices aanwezig zal zijn.

De gasten
Van tevoren werd al aangegeven dat er mogelijk overlap zou zijn met Las Vegas wat betreft de gastenlijst. Gelukkig zullen de bezoekers dit absoluut niet erg vinden. Zo krijgen ze de kans om Katherine Barrell (Wynonna Earp), Briana Venskus (Supergirl, The Walking Dead, Agents of S.H.I.E.L.D.), Elise Bauman, Natasha Negovanlis en Annie Briggs (alle drie Carmilla) te ontmoeten. Een nieuwe naam is die van niemand minder dan Sense8-ster Jamie Clayton. Daarnaast wordt de lijst nog aangevuld met andere actrices, waar ik helaas zelf niet al te bekend mee ben, en een behoorlijke groep uit de industrie. Kortom: prima namen om panels mee te vullen, maar ook zeker om een handtekening van te scoren of mee op de foto te willen.

ClexaCon UK

Etentjes en Meet&Greets
Voor wie extra geld over heeft en heel graag hun idolen in een kleinere setting wil ontmoeten, zijn er nog de ‘Dinner with Guests’ en Meet and Greets. Het etentje is een drie-gangen-menu, waarbij je kan aangeven met wie je zou willen dineren. Gedurende 1,5 uur zit je dan heerlijk te eten met nog tien anderen die een kaartje hiervoor hebben gekocht. De M&G’s zijn wat korter van duur, namelijk een half uurtje, en daarbij zit je met maximaal 15 andere fans. Die tijd vliegt altijd snel voorbij, maar het biedt toch vaak de mogelijkheid iedereen wat persoonlijker te spreken.

Panels & workshops
Net als in Las Vegas is ook hier ruimte voor panels en workshops. De lijst voor de panels is eigenlijk te lang om op te noemen, maar er wordt sowieso genoeg aandacht besteed aan alle onderwerpen die je maar kan bedenken met betrekking tot lgbt. Leuk is dat er ook een speciaal Wynonna Earp panel is – een serie waar ik in september nog een conventie van bezocht – en dat een van de panellisten een Nederlander is die op het moment in Engeland studeert.

Wat betreft de workshops kun je dit keer een yogaworkshop volgen met Elise Bauman (Carmilla, Almost Adults). Erg slim, want dit soort weekenden zijn vaak hectisch en om dan weer even zen te kunnen worden, is lang niet zo’n verkeerd idee. Haar wederhelft uit Carmilla, Natasha Negovanlis, zal een workshop geven over improvisatie voor het bouwen van zelfvertrouwen. Alles om je een beetje uit je comfortzone te helpen, wat waarschijnlijk – Natasha kennende – zeker ook vermakelijk zal zijn. Het enige nadeel van beide workshops is dat ze wel behoorlijk prijzig zijn.

Het volledige schema moet nog bekend worden gemaakt, maar ook deze editie belooft weer een vermakelijke tijd te worden. Van tevoren dacht ik dat het event wat kleiner zou worden – er zijn weliswaar wat minder gasten – maar alsnog lijkt het weekend goed gevuld. Daarom dat ik verder niets plan, maar gewoon afwacht wat het te brengen heeft. Ik ben in ieder geval weer van de partij, net als een vriendin van me en medeverslaggever Greetje die ik in Vegas heb ontmoet.

Xoxo,

Immy

Bekijk hier Immy’s rode loper verslag. Bezoek ook Greetje’s website van Meemoeder.com: http://meemoeder.com/nl/.