Blog | The Cosby Show (Chard van den Berg)

Doordat Bill Cosby terecht staat, wordt de aandacht op Google voor The Cosby Show groter en groter. Er wordt namelijk steeds vaker gezocht naar The Cosby Show. Deze serie wordt gezien als het bekendste werk van Cosby en hij is er dan ook onlosmakelijk mee verbonden.

In 1984 begon de serie op de NBC, destijds Amerika’s grootste televisiezender. De serie ging over de familie Cosby, die allerlei problemen hadden die ook in het echte leven zouden kunnen voorkomen. De problemen werden altijd op luchtige wijze opgelost en dat zorgde ervoor dat het voor kijkers van alle leeftijden geschikt was. Door de jaren heen werd de serie groter en groter in Amerika. Tegenwoordig heeft de serie een soort cult status, doordat velen ermee zijn opgegroeid.  Van 1985 tot 1990 was het de eerste hitserie in qua kijkcijfers in Amerika. Alleen All In The Family en American Idol wisten dit record te evenaren.

De cast van The Cosby Show bestond voornamelijk uit getinte mensen. Af en toe speelde een blank persoon een bijrol. Doordat er veel getinte mensen meespeelden was de serie enorm populair onder de getinte bevolking aldaar en over de hele wereld. Naast Bill Cosby in de hoofdrol speelden onder andere Phylicia Rashad, Lisa Bonet en Raven-Symoné in de serie.

Bill Cosby speelde in de serie de drijvende kracht achter de familie Cosby. Hij gedroeg zich in de serie als de ‘perfecte vader’. Veel mensen over de wereld waren dan ook geschokt toen er beschuldigingen jegens hem kwamen vanwege seksueel misbruik. Amerikaanse beroemdheden als Whoopi Goldberg en Jill Scott namen het voor Cosby op. Doordat er wel erg veel beschuldigingen waren stelden beide hun mening later bij. Tijdens de laatste uitspraak werd Bill Cosby niet schuldig verklaard, maar de misbruikte vrouw gaat in hoger beroep. Op 30 juni 2018 moet de inmiddels 79 jarige Cosby weer voor de jury verschijnen.

Wat vinden jullie van het ‘gebeuren’ rondom Bill Cosby?

Chard van den Berg