Blog | Cross Comix Rotterdam (CineMartijn)

Als je onze Facebook-pagina dit weekend in de gaten gehouden hebt, dan is de kans groot dat je meerdere berichten over de wintereditie van de Dutch Comic Con hebt langs zien komen. Toch is dat niet het enige Comic evenement dat we deze maand bezocht hebben. Een week eerder waren we namelijk bij Cross Comix te Rotterdam. Een stuk kleiner, maar minstens zo gezellig!

Al een paar jaar organiseren Cro Lampe en Robert van der Kroft (bekend van Sjors en Sjimmie) een festival in Theater Rotterdam. Het gaat hier om een dag welke volledig in het teken staat van strips en alles wat eromheen hangt. Peter Solvani, Sandro Algra en Martijn besloten om eens een kijkje te nemen.

Cross Comix

Het eerste wat ons opviel was dat een groot deel van het festival in de hal gevestigd was. Je kon er tekenen, kraampjes afgaan en er was een hoekje ingericht voor presentaties. Daarnaast was er nog een theaterzaal waar ook drie ‘’shows’’ werden gegeven. Het begon met een Tokyayo gameshow, waar onder andere een vraag over Stefanie Joosten in verwerkt zat, een model en actrice welke vaak in videospellen te zien is.

Ook was er een uurtje gereserveerd voor tekenaar Joe Sacco, die zijn ervaringen in oorlogsgebieden verwerkte tot cartoons. Hij werd ondervraagd door journalist Joris Luyendijk, wat een interessant gesprek opleverde. Als afsluitende artiest trad Wende Snijders op, ter ere van een serie tekeningen die verschillende artiesten rondom haar muziek hebben gemaakt.Cross Comix Joe Sacco

We hebben ook nog even staan praten bij de stand van Geekfest, welke volgend jaar ook een Comicfestival gaan organiseren. Uiteraard zullen we ook dat evenement in de gaten blijven houden. Leuk detail is dat ik bij dit kraampje mijn eerste Marvelcomic kocht, die ik in de toekomst misschien nog ga recenseren.

Cross Comix Rotterdam is een kleinschalig maar divers festival waar je niet alleen bekende artiesten vanuit de stripwereld kunt bewonderen maar ook gezellig een drankje kunt doen met mede comicfans. Wij danken de organisatie voor de perstoegang en Robin Appelo voor de uitnodiging!

CineMartijn

Bekijk hier meer foto’s van het evenement.