Blog | De Uitdaging – B (Immy Verdonschot)

De uitdaging continues! Ook voor de ‘B’ zijn meerdere series te vinden, maar ik zal aandacht besteden aan de volgende: Being Erica, The Big Bang Theory, Bones en Beverly Hills, 90210. Daarmee wordt het een mengelmoes van oude en nieuwe series. Om deze te bespreken begin ik met de meest recente en zo zal ik terugwerken naar de postcode van ‘sunny California’. Verder heb ik ervoor gekozen om dan alsnog af te sluiten met Being Erica, omdat dat een serie is die volgens mij veels te onbekend is gebleven.

big-bang-theory

The Big Bang Theory

Wat is nu een beter idee voor een serie – in deze tijd van geeks (en ja, dat kan ik alleen maar als compliment bedoelen) – dan een groep wetenschappers die socially awkward zijn? Een geweldig uitgewerkt concept in de vorm van een sitcom met een goede samenstelling van acteurs. En laten we eerlijk zijn, die eerste aflevering maakt het. Want wie kent niet het gevoel om indruk te willen maken op een leuke jongen of meid. Met een begin waar de heren ‘enkel’ Kaley Cuoco hebben om op te vallen, is de serie inmiddels uitgegroeid en is er voor iedere jongen wel een liefde in het spel. Daarnaast hebben ze een geweldig schrijversteam, die de meest geniale citaten creëren. Om er een paar te noemen: Wat dacht je van BAZINGA!? Of het slaapliedje ‘Soft Kitty’. Je kunt niet anders dan van dit soort momenten genieten. Niet alleen weten de makers de meest creatieve namen voor afleveringen te verzinnen, blijven de ongemakkelijke situaties grappig en hebben ze geweldige gast acteurs, de verhaallijn blijft groeien en ontwikkelen. De serie kreeg afgelopen jaar een ‘multi year pick up’. Dat is een hoop vertrouwen in een serie, dus nu is het hopen dat ze het vol kunnen houden en waar kunnen maken.

Bones_(1)

Bones

Geïnspireerd door de boeken van Kathy Reichs bevat deze serie tevens een mega intelligent hoofdpersonage: Dr. Temperance Brennan, een forensisch antropologe. Samen met Detective Seeley Booth lost ze moordzaken op en gedurende de seizoenen groeien de personages dichter naar elkaar toe. Waar vele zaken los van elkaar staan, hebben enkele moordenaars het specifiek op het duo (of de rest van het team, ook wel de ‘squints’ genoemd) voorzien. Ook hier bestaat de cast weer uit heerlijk excentrieke personages die ieder hun karaktertrekjes hebben. Waar Hodgins niet genoeg kan krijgen van praten over slijm en insecten, is Angela de vrijzinnige kunstenares en komt er een lijst aan verschillende stagiaires voorbij waar je ook snel van gaat houden. Het enige nadeel van de serie, en het punt waarop ik vind dat ze toch echt een steek hebben laten vallen, is dat ze te lang hebben gewacht met het liefdeskoppel bij elkaar te brengen. Er waren vele momenten waarbij de spanning opliep, maar toen puntje bij paaltje kwam was het er ineens en had je toch echt het gevoel dat je als kijker van de serie tekort was gedaan. Wat overigens niet wegneemt dat de serie nog steeds vermakelijk is en verschillende rode draden heeft die de spanning er ieder seizoen weer goed in houden.

2337312

Beverly Hills, 90210

Wat betreft deze serie kan ik heel kort zijn: Ik heb slechts enkele afleveringen gezien van het eerste seizoen. Ofwel de serie was net voor mijn tijd of ik heb het gewoon gemist omdat ik andere series volgde. Maar later heb ik het nog eens terug gekeken (met name vanwege Luke Perry en Shannon Doherty) en daar viel vooral heel erg op dat het veel stand-alone afleveringen zijn over typische high school problemen. Al spelen deze zich dan natuurlijk af in het rijke Beverly Hills. Het is de serie waar Luke Perry, Shannon Doherty en Jason Priestley hun ware start mee kregen en de show duurde maar liefst tien seizoenen. Alleen daarom is deze serie al het noemen waard. Tegenwoordig zal de serie gok ik vooral nog gekeken worden uit nostalgische redenen, gezien er een spin-off/remake van gemaakt is getiteld 90210 en ook een serie als Gossip Girl er wel wat van weg heeft. Gezien deze zich dan toch in het huidige (media)landschap afspelen, zullen deze menig kijker eerder aanspreken dan de inmiddels verouderde zipcode serie.

ALL_620X296_ERICA-thumb-620xauto-115241

Being Erica

Als laatste ga ik graag nog in op een Canadese serie die lang niet bij iedereen bekend zal zijn geweest. De serie liep voor vier seizoen en gaat over een vrouw van dertig, die op het dieptepunt van haar leven bezocht wordt door iemand die haar wil helpen, ene Dr. Tom. Uiteindelijk besluit ze bij hem in therapie te gaan, maar dit gaat totaal anders dan verwacht. Het is namelijk een vorm van regressie- en reïncarnatietherapie, al is het wel enigszins gepopulariseerd voor de televisie natuurlijk. Dit betekent dat Erica de kans krijgt om terug te gaan naar de momenten in haar leven waar ze spijt van heeft en deze zodoende weer recht kan zetten. Alles om natuurlijk van haar ‘fouten’ te leren en er zo als een beter mens uit te komen. Naar mate de serie verloopt zie je meer en meer groei, niet alleen in haar personage, maar zeker ook in de mensen om haar heen. Daarnaast zul je af en toe ineen krimpen van de fouten die ze maakt, gezien deze zo onwijs ongemakkelijk zijn. De fouten die Erica maakt zijn echt momenten van plaatsvervangende schaamte en ik kan dan ook niet anders dan me voorstellen hoe lastig het moet zijn geweest om dat soort dingen ook allemaal te spelen. Actrice Erin Karpluk leeft zich hierin dan ook helemaal uit. Being Erica is daarmee een kleine serie die ik zeker kan aanraden.

En met deze vier series kom ik tot het einde van mijn serieblog over de letter B. Ook hier zijn natuurlijk weer flink een aantal series bij te bedenken, zo had ik graag Battlestar Galactica meegenomen. Maar tot op heden ben ik er nog niet aan toe gekomen om hiervoor te gaan zitten. Ach, wellicht komt dat nog wel eens in een latere blog. Voor nu laat ik het echter hierbij en zal ik afsluiten met in ieder geval twee series voor mijn volgende blog: Castle en Charmed.

xoxo,

Immy.