Blog | De Uitdaging – R (Immy Verdonschot)

Wat vliegt de zomer toch altijd snel voorbij. Zo is het alweer september en daarom is het hoog tijd voor de volgende letter in mijn uitdagingsreeks. We zijn inmiddels aangekomen bij de ‘R’ en dat leverde een riant aanbod op. Van aliens en wraak, tot dubbelgangers en politieteams.

Aliens

Een tienerserie gebaseerd op een boekenreeks, hoe vaak gebeurt dat? Nou, eigenlijk heel erg vaak en ook Roswell is daar een voorbeeld van. Met als centrale punt Liz, een tiener die erg veel in haar dagboek schrijft (zijn er al mensen die nu aan The Vampire Diaries denken?), volgt de serie een aantal tieners waarvan er drie buitenaardse wezens blijken te zijn. Hoe kan het ook anders, het speelt zich af in Roswell. Deze drie doen er alles aan om hun oorsprong als ook hun krachten verborgen te houden, maar door een schietpartij waarbij Liz geraakt wordt, komt alles in gevaar. Max, een van de aliens, weet Liz te redden, maar daarmee wordt ook de aandacht getrokken van zowel de regering als alien-fanaten. De twee belangrijkste pijlers van de serie zijn dan ook de normale tienerproblemen als ook het grote gevaar van de regering en wat ze met aliens willen doen.

(FYI: I love these promo’s! Een en al nostalgie voor mij XD)

De serie liep slechts drie seizoenen en is inmiddels al behoorlijk verjaard. Toch kan het erg vermakelijk blijven om deze serie af en toe terug te kijken. Zo zit het bomvol goede acteurs in hun prille jaren (Katherine Heigl voor Grey’s Anatomy, Colin Hanks voor Fargo, Brendan Fehr voor Bones en Guardians of the Galaxy, Jason Behr voor Breakout Kings, Nick Wechsler voor Revenge, Emilie de Ravin voor Lost en Once Upon a Time, Majandra Delfino voor Friends with Better Lives en natuurlijk en Shiri Appleby voor Life Unexpected en UnREAL). Ik heb het al vaker gezegd, namelijk dat ik vaak een serie kijk voor personages. Ook hier gaat dat argument op. Alle hoofdpersonages (allen tieners) hebben de meest uiteenlopende karakters en vullen elkaar daarmee perfect aan tijdens de serie. Daarnaast hebben ze mooie uitblinkers van afleveringen, zoals terug in de tijd gaan en de kerstafleveringen. Dat gezegd hebbende is Roswell zeker niet de beste serie ooit. Het blijft echter wel een vermakelijke serie, met verouderde effecten en hoogoplopende tieneremoties. Je moet er dus wel even zin in hebben.

Dubbelgangers

Ringer is een serie over tweelingzussen die uit elkaar zijn gegroeid en na een paar jaar weer contact met elkaar zoeken, alleen om elkaar weer te verliezen. De een is namelijk getuige van een moord en de ander raakt vermist. Daarom besluit de zus die haar getuigenis moet afleggen de identiteit van haar tweelingzus over te nemen. De serie zou een half seizoen duren, maar werd wegens succes verlengd. Helaas was het succes maar van korte duur, want de kijkcijfers waren niet voldoende en na het eerste seizoen werd de serie met een cliffhanger beëindigd.

Tot ongenoegen van vele fans bleef het bij een open einde. Ook dvd’s zijn bijna niet te krijgen, zeker gezien deze nooit in Nederland uit is gebracht. Met spannende plotlijnen en uiteenlopende verhaallijnen wist de serie je goed vast te houden. Niemand was veilig, waardoor je nooit wist wat er zou gaan gebeuren en hoe ver sommige personages zouden gaan. Maar bovenal is de cast aan te prijzen: met een geweldige dubbelrol van Sarah Michelle Gellar waar je gewoon de kriebels van krijgt en prachtige sterke personages van Kristoffer Polaha (Life Unexpected, Castle), Ioan Fruffudd (Forever, UnREAL), Nestor Carbonell (Lost, Bates Motel) Zoey Deutch (Vampire Academy), Jason Dohring (Veronica Mars, Moonlight, The Originals) en onder andere nog Jaime Murray (Dexter, Spartacus: Gods of the Arena, Warehouse 13, Defiance) wist deze serie je te verrassen. Er zijn maar weinig series waar ik met moeite zat te wachten op de volgende aflevering en Ringer was daar zeker één van.

Van Monte Cristo naar The Hamptons

Revenge is een moderne versie van ‘The Count of Monte Cristo’, welke zich in The Hamptons afspeelt en waarbij de focus ligt op een vrouw in plaats van een man. Voor wie het verhaal niet kent: De hoofdpersoon wordt verraden en opgesloten, maar weet te ontsnappen en een fortuin te vinden. Met het fortuin wordt een nieuwe identiteit aangenomen en een groots plan opgezet om wraak te nemen. Dat is echter wel heel algemeen ingestoken. Wat Revenge zo goed maakt is dat je nooit weet hoe ver de personages zullen gaan en dat de helft van de personages zo door en door sluw zijn, dat je nooit weet wat de volgende keuze zal zijn. Hoewel de serie een supersterk eerste seizoen had, liep de kwaliteit met de seizoenen wat af. Het voordeel van de serie is dat deze al redelijk vroeg wist dat er geen zesde seizoen zou komen en dus is het vijfde seizoen op een goede manier af weten te sluiten. Met goede personages, vergaande verhaallijnen en behoorlijk wat actie en sluwheid is deze serie echt genieten.

Girl power bij de politie

Afgelopen maandag was het dan zover: De laatste aflevering van Rizzoli & Isles is uitgezonden. Het vrouwenduo – een detective en  hoofd medisch onderzoek – lossen iedere keer weer een moordzaak op, waar de nodige emoties en drama bij komt kijken. Maar wat maakt de serie nu zo anders dan aaaaaaaaaaaaal die andere moordseries? De vrouwen. De chemie tussen de twee is echt het sterkste punt van de serie. Natuurlijk is er ook genoeg chemie met de rest van de cast, maar het feit dat deze meiden zo goed bevriend zijn en alle gevaarlijke situaties samen doormaken en er steeds sterker uitkomen is toch echt iets waar ze in uitblinken. Daarnaast is Jane Rizzoli (Angie Harmon, bekend uit onder andere Baywatch Nights, Law & Order en Women’s Murder Club) een sarcastisch personage, wat voor de nodige humor zorgt. Maura Isles (Sasha Alexander, bekend uit onder andere Dawson’s Creek, NCIS en Shameless) heeft daarentegen erg veel weg van Temperence Brennan uit Bones, maar dan een paar tikkeltjes minder extreem. Ondanks het feit dat de dames de grootste tegenpolen zijn, zijn ze vrienden door dik en dun. En juist hun clashes zorgen herhaaldelijk voor vermakelijke momenten en conversaties.

Tot zover weer de series met een r. Ik had ook nog op series in willen gaan als Rookie Blue, welke nog steeds op mijn watchlist staat, maar gezien ik daar nog niet veel over kan zeggen laat ik het hierbij. Tot bij de s!

Xoxo,

Immy.