Blog | De Uitdaging – Y (Immy Verdonschot)

Het is bijna onwerkelijk dat ik na – wat zal het zijn? – ongeveer 2,5 jaar nog maar twee letters heb te gaan in mijn uitdaging. En dat betekent dat we alweer aangekomen zijn bij de ‘y’. Van een wat oudere serie over een gezin, tot twee recentere series waarbij de een gaat over een stel dat besluit een jonge meid aan de relatie toe te voegen en in de laatste serie een vrouw centraal staat die besluit te liegen over haar leeftijd en als twintiger door het leven gaat terwijl ze daadwerkelijk in de veertig is. Hier bespreek ik Yes, Dear, You Me Her en Younger.

Ja, schat
Kent iemand deze nog? Voor mij was het even graven, maar ik heb de serie weleens voorbij zien komen en met mijn familie gekeken. Aangezien ik al een behoorlijke tijd op mezelf woon, moet dat enkele jaren geleden zijn geweest. En ja hoor, de serie liep van 2000 tot 2006. Yes, Dear is een sitcom over twee jonge koppels: Greg, een succesvolle zakenman, en zijn vrouw Kim, een neurotische huismoeder, die net ouders zijn geworden. Het tweede koppel is haar zus, Christine, een moeder van twee, en diens man Jimmy. Dat stel woont in het gasthuis van Greg en hun ideeën over ouderschap zouden niet verder uit elkaar kunnen liggen.

Vaak bij dit soort sitcoms zijn de personages zo stereotypisch dat ik me er nooit lang mee kan vermaken. Vandaar dat ik de serie nooit volledig heb gezien. Een serie als deze doet je dan ook denken aan tal van andere zoals Still Standing en According to Jim en biedt weinig nieuws. Misschien dat ik er nu – qua leeftijd – meer van zou genieten dan toen, aangezien ik dit jaar tante ben geworden.

Een polyamoreuze relatie
Vanaf de trailer is het principe van You Me Her eigenlijk al een vreemd concept. Het begint namelijk met een koppel dat wat relatieproblemen heeft en daarom besluit de echtgenoot een escort in te huren. Wanneer zijn vrouw erachter komt, wil ze weten wie het is en besluit zij ook een afspraak met de jonge meid, Izzy, te maken. Tot ieders verbazing vinden ze alle drie elkaar leuk en (spoiler) aan het einde van seizoen besluiten ze de poging van een ‘throuple’ te wagen. Het lastige is echter dat het lijkt alsof de makers van de serie niet echt weten hoe ze daarna verder moeten. Want hoe zit een relatie met zijn drieën nu in elkaar? En hoe geaccepteerd is het eigenlijk?

Er komen gedurende de serie vele problemen naar boven, maar het is vooral de onzekerheid van de man, Jack, die voor frustratie zorgt. Dit neemt niet weg dat de serie wat leuke momenten heeft, maar echt een goede serie kan ik het niet noemen. De enige reden dat ik na de eerste aflevering verder keek, was omdat ik de actrice die Emma speelde – de vrouw uit de relatie – ergens van herkende en niet wist waarvan (dit bleek Rachel Blanchard, uit de serie Clueless). Uiteindelijk was ik al zover dat ik de serie afkeek. Daarna was ik benieuwd hoe het in hemelsnaam verder zou kunnen gaan. Helaas stelt het tweede seizoen alleen maar teleur, met problemen en frustraties op een soort identiteitscrisis.

Een tweede kans…op jong zijn
Van de serie Younger heb ik alleen nog de trailer gezien. Maar aangezien ik vroeger wel altijd kon genieten van het werk van Hilary Duff, staat deze serie nog op mijn (veel te lange) lijst. De serie gaat over veertiger Liza die in een club wordt aangezien voor 26. Aangezien ze maar niet aan de bak kan komen en ze blijkbaar toch voor jonger door kan gaan, besluit ze het erop te wagen. Maar ja, wanneer ze die baan eenmaal heeft, moet ze het natuurlijk wel volhouden.

Op basis van de trailer lijkt de serie me al leuk. Niet alleen weten de makers twee doelgroepen te combineren – die twintigers en veertigers – waardoor hun dagelijkse ‘problemen’ beiden kunnen worden belicht en het verschil des te duidelijker wordt. Ook speelt het in op de hedendaagse cultuur, de social media die daarbij hoort, en het leeftijdsverschil wat ook daar van belang is. Kortom: het lijkt mij een vermakelijke serie die ik zeker wel een kans wil geven.

En BAM! Dat was alweer blog 25 van mijn uitdaging 😀 Dat betekent dat ik alleen nog de laatste letter van het alfabet heb te gaan. Hoewel augustus een erg drukke maand lijkt te worden, ga ik mijn uiterste best doen om dan mijn blog over series met een ‘z’ te schrijven. Tot dan!

Xoxo,

Immy

Films en seriesFilms en series