Blog | De Uitdaging – Z (Immy Verdonschot)

Daar is ‘ie dan: mijn laatste uitdagingsblog! Ok, ik heb er misschien een eeuwigheid over gedaan, maar laten we eerlijk zijn: het waren een hoop series. En we zijn nog niet helemaal klaar, want voor ik echt kan afsluiten, komen hier eerst nog de series met een ‘z’.

Een huis met alleen maar vrouwen
Ik weet nog goed dat we vroeger met de familie naar deze Nederlandse NCRV-serie keken: Zonder Ernst, een serie over een moeder (in het begin Trudy Labij, daarna Sjoukje Hooymaayer als Jet), waarvan haar moeder (Ellen Vogel als Fréderique) en dochter (Ellemijn Veldhuijzen van Zanten als Klaartje) weer bij haar komen wonen nadat manlief – Ernst – overleden is. Samen moeten ze wennen aan het zonder Ernst in huis en dat levert grappige situaties op. Zoals zoveel Nederlandse series is deze ook gebaseerd op een Engels origineel: After Henry. Een geweldige serie is het niet, maar leuk vond ik het zeker. Het is dan ook puur uit nostalgie dat ik deze nog even wilde bespreken.Blog: De uitdaging – Z (Immy Verdonschot)

De gemaskerde man op het zwarte paard
Tja, als je series met een ‘z’ bespreekt, kun je natuurlijk niet anders dan bij Zorro uitkomen. Hoewel er meerdere series zijn geweest, zoals animatieseries en eentje uit de jaren vijftig, ben ik met die uit de jaren negentig opgegroeid. Ik kon me er eigenlijk niets meer van herinneren, dus moest toch echt even de intro opzoeken: deze bleek vooral lachwekkend, maar wel passend voor de 90’s. Ook deed het me best wel denken aan de stunts uit Pirates of the Caribbean. Veel stunts zoals zwaardgevechten, hangen aan lampen en rijden op paarden. Ook al weet ik dat ik vroeger de serie echt leuk vond, het is niet een serie die ik snel opnieuw zou kijken. De film met Antonio Banderas en Catherina Zeta-Jones heeft dan misschien meer kans.

Zusjes en zombies
Zo heel veel series zijn er niet met de laatste letter van het alfabet. Wel kwam ik er nog twee tegen: Zoey 101 – de serie met het zusje van Britney Spears – en Z Nation. Aangezien Zoey 101 echt een tienerserie (of zelfs jonger) is van Nickelodeon, met eenzelfde soort sfeer als iCarly en dergelijke, ga ik daar verder niet op in. Want heel eerlijk, dan weet je volgens mij al voldoende. De reden dat ik niet al te lang stil sta bij de SyFy-serie Z Nation is puur omdat ik echt geen fan ben van zombies. Met de hype van de afgelopen jaren is het echter niet vreemd dat er zoveel zombie-series zijn. Toch wilde ik deze even benoemen voor de zombiefans én vanwege DJ Qualls, die er ook een rol in speelt.

Op safari
Als laatste sluit ik af met de Netflix-serie Zoo. Meer dan de trailer heb ik hiervan niet gezien, maar aangezien ik zelf 3,5 week op safari ga in Zuid-Afrika leek het me de perfecte manier om de blog mee te eindigen. Ik bedoel, de serie draait om gewelddadige dierenaanvallen op mensen die overal ter wereld plaatsvinden, waaronder op safari. Met een betere serie kun je het vliegtuig niet instappen toch? Daarnaast vind ik de trailer er geweldig uitzien, belooft het vol spanning te zitten, is de score – een aangepaste versie van ‘Born to be Wild’ – prachtig uitgekozen en bestaat de cast uit veelbelovende acteurs. Ik kan niet wachten om met deze serie te beginnen. Nou ja, misschien dat ik toch nog even wacht tot na mijn vakantie 😉 .

En zo komen we dan echt aan het einde van mijn uitdagingsblog. Je zou bijna vergeten waarom ik met de uitdaging begonnen ben, maar dat ben ik zeker niet. Ik hou me dus nog even in, maar daarna zal ik me weer volop uitleven in alles wat ik kan en mag zeggen in AL mijn blogs. Voor nu wil ik iedereen hartelijk bedanken voor het lezen van deze reeks en voor alle tips die ik ontvangen heb. Heb je nog ideeën voor een nieuwe uitdaging? Laat het maar horen, want wie weet dat ik over een tijdje wel weer een nieuwe zoek.

Xoxo,

Immy

Films en seriesFilms en series