Blog | Doe mij maar een nieuwe serie (Immy Verdonschot)

Iedereen die series volgt heeft ermee te maken: de zomerstop. Wanneer in september het gros dan weer begint, heb je niet alleen te maken met vervolgseizoenen maar ook de lading aan nieuwe series. En voor het eerst kijk ik meer uit naar de nieuwe series, dan dat ik niet kan wachten op de ontknopingen van de vorige seizoenen.

Nieuw op de lijst
Twee series waar ik al een tijdje op zat te wachten, zijn Notorious, met J. August Richards en Piper Perabo, en The Good Place, met Kristen Bell en Ted Danson. De eerste serie gaat over een charismatische advocaat en een televisieproducent die samenwerken om de media onder controle te houden na een ‘high-profile’ incident. Meer kan ik er helaas niet over zeggen, omdat ik – mede door het Nederlands Film Festival – nog geen tijd heb gehad om de eerste afleveringen te bekijken. Maar ik ben erg benieuwd!

Van The Good Place heb ik al wel een paar afleveringen gezien. Die serie gaat over een plaats waar slechts een selecte groep naartoe mag gaan, nadat ze overleden zijn: ‘ The Good Place.’  Echter wat blijkt, het personage van Kristen Bell hoort er eigenlijk helemaal niet te zijn! Dit levert leuke situaties op aangezien er van alles kan gebeuren in ‘The Good Place.’ Omdat ik altijd op zoek ben naar korte series (lees: 20 minuten), kwam deze als geroepen. En tot nu toe vind ik de serie zeker vermakelijk. Then again: het is Kristen Bell, dus heel veel meer heb ik ook niet nodig.

Er is meer
Er zijn meer toevoegingen. Zo was ik niet van plan Luke Cage te kijken, omdat ik vind dat er te veel Marvel bijkomt iedere keer (Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist, Agent Carter, en dan zijn er ook nog de films). Maar ik ben gezwicht, mede omdat ik de serie nu met een vriend kijk. Daarover kan ik nu al zeggen dat ik de eerste aflevering nogal traag vond en er maar moeilijk inkwam. Voor iedereen die nog moet beginnen: inmiddels zijn we bij aflevering vier en die was sterk!

Daarnaast heb ik oudere series aan mijn lijst toegevoegd voor dit jaar. Vorig jaar wilde ik al Blindspot zien, maar verkoos ik Quantico daarboven – een serie die ik dit seizoen niet meer zal volgen. Hetzelfde gold voor Lucifer, waar ik gewoon nog niet aan toe ben gekomen. Dit jaar hoop ik daar dus wel werk van te kunnen maken.

Blog: Doe mij maar een nieuwe serie (Immy Verdonschot)

Vals spelen
Ik ga ook nog even vals spelen. Zo zijn er namelijk twee series waarbij ik op dit moment iedere keer erg uitkijk naar de nieuwe afleveringen: de webserie Carmilla en de J.J. Abrams-serie Person of Interest. De eerste is enkele weken terug al begonnen met nieuwe afleveringen, welke per acte (van verschillende afleveringen) uitkomen. Inmiddels zitten er twee actes op en kan ik niet wachten op de derde. Wat betreft Person of Interest is dit ook weer een serie die al tijden op mijn watchlist stond. Echter was ik er nooit aan toegekomen. Dit jaar gelukkig wel en ik ben net bij met de Nederlandse televisie-uitzendingen. We zitten middenin seizoen vier en ik kan niet wachten om verder te kijken.

Mwah
Tja, ik kan natuurlijk niet iets zeggen over ‘oude series’ en deze vervolgens niet benoemen. De series waar ik het namelijk over heb zijn Arrow, The Flash, Scream Queens, Marvel’s Agenst of S.H.I.E.L.D., Supergirl, Once Upon a Time en The Big Bang Theory. Het is niet dat ik deze series niet goed vind, maar de laatste seizoenen vind ik bij sommige hiervan de kwaliteit gewoon niet meer hetzelfde als in het begin. Het is dan ook niet dat ik de series niet meer ga kijken of dat ik niet van de series geniet, maar ik heb gewoon niet meteen het verlangen heb om direct de eerste nieuwe aflevering te kijken. Daarom zullen deze series – afhankelijk van de kwaliteit van het nieuwe seizoen – op een laag pitje staan het komende jaar.

Xoxo,

Immy.