Blog | Dynasty reboot (Chard van den Berg)

Veel mensen van boven 40 hebben het vast meegekregen; de hit-serie Dynasty. De originele serie liep acht jaar op de Amerikaanse zender ABC. In Nederland werd de serie uitgezonden op Veronica (als omroep). In september 2016 kondigde The CW aan dat er een reboot van de serie gaat komen. 

Dynasty gaat om de rijke familie Carrington. Ze hebben ontzettend veel geld en bezitten een oliebedrijf. Blake Carrington is de baas van het bedrijf en heeft moeite op zowel privé als zakelijk gebied. Zo kan hij moeilijk omgaan met de biseksualiteit van zijn zoon en blijft hij twijfelen tussen Krystle Grant Jennings en Alexis Morell. Met beide vrouwen is hij ooit in het huwelijksbootje gestapt. Alexis en Krystle stonden dan ook bekend om hun rivaliteit, die soms ook uitliep tot ietwat ordinaire vechtpartijen. Alexis werd gespeeld door Joan Collins, destijds bekend als koningin van de B-films. Dynasty betekende haar doorbraak. In eerste instantie kreeg Sophia Loren de rol aangewezen, maar die wees hem af. Krystle werd gespeeld door Linda Evans, die in Dynasty ook het hoogtepunt van haar carrière had. Verder presenteerde ze ook de Europese versie van de Soundmix Show.

Op ABC werd de serie van 1981 tot 1989 uitgezonden en had enorm veel succes. Toch moest de serie het in de eerste seizoenen afleggen tegen de grote concurrent; Dallas. Dit veranderde toen Alexis in de serie kwam. In 1984 was het zelfs de nummer 1 van de VS. Ook in Nederland had de serie veel succes. Na de laatste aflevering kwam er nog een reünie in 1991, deze bestond uit 2 afleveringen. Daarna waren er nog geruchten over een remake of vervolg, deze waren echter nooit bevestigd. Daar kwam verandering in toen The CW aankondigde dat er een reboot zou gaan komen. Hierin zouden andere acteurs gaan spelen dan in de originele versie.  Het is nog onbekend of Alexis terug zal gaan keren in Dynasty. Het lijkt me onwaarschijnlijk van niet, doordat ze er zo mee verbonden is.

De eerste aflevering/pilot wordt uitgezonden in oktober 2017 op The CW. De zender lijkt er grootse plannen mee te hebben, doordat er ook al een contract met Netflix is getekend voor de internationale rechten. Van de 5 grootste tv-zenders in de VS is The CW wel de kleinste, het is dus hopen voor de zender dat de serie aanslaat.

Chard van den Berg