Blog | Heroes Dutch Comic Con – vernieuwd en vergroot! (Immy Verdonschot)

Nog één weekje en dan kunnen alle geeks hun hart weer ophalen op de vernieuwde Heroes Dutch Comic Con. In november werd de nieuwe naam al aangekondigd en deze editie blijkt dat daar een behoorlijke uitbreiding mee gepaard gaat.

Trek de gympen maar aan

Van een bescheiden twee zalen op de allereerste editie van DCC kun je op Heroes je benen strekken over maar liefst zes zalen! Dat betekent dus behoorlijk wat kilometers lopen voor wie alles wil zien. Zo toont HDCC maar weer dat er iets is voor iedereen. Mocht je echter meer van het gamen zijn dan de dealers of meer van de comics dan entertainment, dan kun je natuurlijk rustig in een specifieke hal blijven. Zo zijn deze opgedeeld in gaming, comics, experience, bufferzone, entertainment en de grootste: de dealer hal. De plattegrond wordt nog geupdate, maar bekijk hier de laatste versie.

Heroes Dutch Comic Con

Brandende vragen en flitsende foto’s

Met de gastenlijst van 2018 stelt deze eerste Heroes-editie niet teleur. Zoals ieder jaar kunnen de Oncers hun hart ophalen en dit jaar is dat met niemand minder dan Belle, Emilie de Ravin (ook bekend uit Roswell en Lost). Andere special guests zijn Zach McGowan (The 100, Black Sails, Shameless en Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.), Katie Cassidy (Supernatural, Gossip Girl en Arrow) en de lijst wordt verder aangevuld met Dwight Schultz uit The A-Team en Star Trek, Mark Ryan uit Transformers (en tevens Black Sails), Jason David Frank van Power Rangers en de man die in vrijwel iedere (cult)serie opduikt: Mark Sheppard. Ik bedoel seriously, waar heeft deze geweldige acteur niet in gezeten? Of nu je hart gebroken is door de annulering van Firefly, of hij een indruk op je heeft achtergelaten in Battlestar Galactica, 24, Dollhouse, Leverage, White Collar, Warehouse 13, je kan hem overal van herkennen. Maar zijn meest memorabele rol is waarschijnlijk toch wel die van Crowley in Supernatural.

Natuurlijk zijn er nog vele gasten meer wat betreft comics, gaming en cosplay, maar aangezien wij een film- en televisiewebsite zijn, hou ik het even hierbij. Wil je de volledige lijst zien, kijk dan even hier.

De Stripdagen!

Op een comic conventie mogen de strips natuurlijk niet ontbreken en dit jaar gaat Heroes Dutch Comic Con voor het eerst samen met de Stripdagen. Wat houdt dit in? Heel simpel: met een kaartje kun je naar beide events! En dus is er nog meer voor de stripboekfanaten. Zo zijn er verschillende workshops, panels, veilingen en exposities in de Stripdagen Hal. Ook zullen er stripbattles plaatsvinden en verzorgen Jan Terlouw JR en The Nightclub voor een liveshow. Het is simpelweg te veel om allemaal op te noemen, dus als je meer wil weten, lees dan hier vooral even de volledige planning.

Heroes Dutch Comic Con

Laat het geld maar rollen

Dan hebben we natuurlijk nog de dealerhal, waar velen als een kind in een snoepwinkel zullen rondlopen en het moeite zal kosten om niet een hele stand leeg te kopen. Van artwork tot (nep)wapens en van pruiken tot Pops: het zal mij verrassen als iemand niet aan zijn trekken komt. Wil je geen tijd verspillen, dan kun je waarschijnlijk het beste eerst even goed kijken naar welke stands er allemaal zijn via deze lijst en meteen een route plannen met behulp van de plattegrond.

Hou je het allemaal nog bij? Want we zijn nog niet eens op de helft. Het is teveel om hier allemaal te bespreken. Gisteren heeft HDCC het programma gedeeld en wat mij betreft is een voorbereide congirl een gelukkige congirl.* Ik ga deze dus nog even doornemen om een zo goed mogelijke planning te maken zodat ik zoveel mogelijk kan zien. Voor iedereen die ook gaat: alvast ontzettend veel plezier en wie weet tot volgende week!

Xoxo,

Immy

* Ik zag al uit reacties op Facebook dat er onduidelijkheid was over de photoshoots en de Q&A van Mark Sheppard, waar overlap tussen zou zitten. Hier krijgen de betrokkenen nog bericht over.