Blog | Het is weer tijd voor… Heroes Dutch Comic Con! (Immy Verdonschot)

Ik weet het, het is inmiddels een standaard geworden dat ik schrijf over Heroes Dutch Comic Con. Maar laten we eerlijk zijn: dit is dan ook mijn favoriete conventie van Nederland. Om meerdere redenen: niet alleen weet de organisatie me altijd weer te verbazen met de geweldige gastenlijst die ze weten samen te stellen, ook is er altijd weer genoeg te doen. Tijd om dus weer even in het programma te duiken!

Een magisch thema

De gastenlijst heeft deze editie een wel heel overduidelijk thema: magie. Zo kun je Tom Felton (Draco uit Harry Potter), Shannen Doherty (Prue Halliwell uit Charmed), Jennifer Morrison (Emma Swan uit Once Upon a Time), Katherine McNamara (Clary Fairchild in Shadowhunters) en Benedict Wong (Wong in Dr. Strange) verwachten. Hoewel de laatste geen bovennatuurlijke krachten heeft, is hij wel bedreven in duistere magie. Vandaar dat ik hem toch in het rijtje magische gasten meeneem. De enige die volgens mij niet geheel magisch is, is Sophie Skelton (Brianna uit Outlander). Maar die serie heb ik zelf dan ook niet gezien, dus dat kan ik niet met zekerheid zeggen.

Persoonlijk kijk ik het meest uit naar Doherty, aangezien ik als tiener behoorlijk fan was van Charmed en ook veel van haar werk daarvoor en daarna heb gezien. Ik vermoed dat er echter meer drukte zal zijn voor Jennifer Morrison, die voor de afgelopen wintereditie al aangekondigd was, maar helaas moest afzeggen. Fingers crossed dus voor alle OUaT-, House M.D. en HIMYM-fans!

Dutch Comic Con

Trek die wandelschoenen maar aan

Als je even naar de plattegrond kijkt, dan weet je al meteen dat je hier prima een dagje voor uit kan trekken. Met een goed gevulde Dealer Hal, gereserveerde plekken voor Dumbo en Shazam!, een stand van Fox en een Fox-theater en een uitgebreide Gaming Area is er genoeg dat de aandacht weet te trekken. Bij binnenkomst word je verwelkomd in de Fan Village, waarvan ik denk dat je daar onder andere de BrickBoys en House of Wax kan vinden.

Ook valt Heroes Dutch Comic Con (HDCC) weer tegelijkertijd met de Stripdagen, wat in de zaal daarachter te vinden is. Het is me niet geheel duidelijk of de zaal nu wat kleiner lijkt, maar je kunt er ongetwijfeld genoeg strips vinden. En als het niet daar is, dan wellicht nog in de Dealer Hal. Daarnaast zijn er ook weer grote namen uit de Comics Industry, zoals Phil Noto (Disney en Star Wars), Bernard Chang (Wonder Woman, Superman, Teen Titans) en Daniel Acuna (Marvel Comics & DC Comics). Bekijk hier de volledige plattegrond.

Heroes Dutch Comic Con

Cosplayen maar!

Het blijft iets waar ik altijd weer naar uitkijk: de cosplayers. Ook deze editie vindt natuurlijk de contest en catwalk weer plaats. Voor wie dat nog niet helemaal aandurft, maar wel graag andere gelijkgekleden wil ontmoeten zijn er ook nog de meet ups. Van gamers (zoals Kingdom Hearts en Overwatch) tot Oncers, Marvel vs DC, Disneyprinsessen en Wizards. Ze komen allemaal bij elkaar op afgesproken tijden. Welke je hier terug kan vinden.

Ook dit keer is het me niet gelukt om alles te beschrijven wat er te doen is. Zo ben ik nog niet eens begonnen het programma van alle Cosy Corners en DCC Colleges te benoemen. Neem dus vooral nog een kijkje op de website van HDCC zelf om alles uit te pluizen.

Wij zijn namens Entertainmenthoek in ieder geval weer aanwezig en hopen verschillende interviews te kunnen doen. Mocht je ons tegenkomen, maak dan ook vooral een praatje. Hopelijk tot dan!

Xoxo,

Immy