Blog | Kerstfilms | Deel 2 (Immy Verdonschot)

Vorig jaar schreef ik al een blog over kerstfilms, waar ik onder andere inging op zwijmelfilms, kinderfilms en klassiekers als Sissi en It’s a Wonderful Life. En laten we vooral ook niet de kerstfilms van mijn jeugd vergeten: Home Alone. Aangezien kerst altijd voor voldoende filmkeuzes zorgt, wilde ik dit jaar een vervolg geven aan mijn kerstblog.

Animatiefilms

Niet alleen ging ik vorig jaar in op alle oude en klassieke films die je terug kunt kijken, maar ook gaf ik aan uit te kijken naar Frozen. Inmiddels heb ik de film al vier keer gezien en ja, ook deze is nu toegevoegd aan mijn lijstje. Dit jaar draait ie zelfs opnieuw in de bios: Als Sing-Along! Andere animatiefilms die bij mij ieder jaar wel voorbij komen zijn onder andere Anastasia. Hoewel een kort gedeelte van de film zich in de winter afspeelt, blijft het voor mij alleen al vanwege het begin een kerstfilm. Dan is er Mickey’s Christmas Carol. Dit is de eerste verfilming van Dickens’ klassieker die ik zag en ik was er meteen weg van. Ik kan er veel over zeggen, maar bovenal raad ik je aan om de film gewoon zelf te kijken. Zo lang duurt ie niet 😉

Een bron van liedjes

Als er iets is wat de kerstsfeer brengt, dan zijn het niet alleen films maar zeker ook de liedjes. Wie kent er niet Have Yourself a Merry Little Christmas of I’m Dreaming Of a White Christmas. Nu ben ik iemand die ervan houd om achter de oorsprong van dit soort ‘filmliedjes’ te komen. Ook daarom kan ik je van harte aanraden om White Christmas en Meet Me in St-Louis te kijken. Hoewel maar een kort gedeelte van de film zich daadwerkelijk tijdens de feestdagen afspeelt, is het zeker de moeite waard om de liedjes een keer te horen; puur, zoals ze in eerste instantie bedacht waren.

Extra categorie: Fangirl

Nu is er nog een categorie die ik het noemen waard vind en dat is die van fangirl. Natuurlijk is dit niet echt een categorie, maar ik beken dat ik extra kan genieten als ik een kerstfilm zie en verras wordt door een bekend gezicht. Zo speelt Summer Glau in Help for the Holidays, kun je van Nicholas Brendon genieten in A Golden Christmas, weet Amy Acker je hart te doen smelten in Dear Santa, zijn er in ieder geval twee Mrs Miracle’s (de een met Jewel Staite, de tweede met James van der Beek en niemand minder dan Erin Karpluk), A Christmas Kiss met Elisabeth Rohm en Brendan Fehr, A Christmas Wish met Kristy Swanson… en ja, zo kan ik nog wel even doorgaan. Ook staan er een paar op mijn lijstje die ik helaas nog niet heb kunnen vinden. Kortom: Een uitgebreide categorie, waar steeds wel iets nieuws in te vinden is.

Het maakt dus niet uit waar je van houdt: Er is altijd wel iets te vinden. Zelfs als je niet zo van kerst bent, zijn films als Bad Santa nog best te doen. Bij deze wens ik iedereen een filmrijke kerst vol vermakelijke en sfeervolle kerstfilms.

Xoxo,

Immy.