Blog | Zie je op het NFF (Immy Verdonschot)

Deze week gaat het 39ste Nederlands Film Festival (NFF) weer van start. Dat betekent dat van 27 september t/m 5 oktober Utrecht weer geheel in het teken zal staan van de Nederlandse film(kunst). Met dit jaar als campagne ‘Zie je op het Nederlands Film Festival. Ik was aanwezig bij een van de persdagen om al te proeven van het programma en bespreek in deze blog wat er zoal te verwachten is. 

Masterclasses op het NFF

Aangezien ik sinds enkele jaren geen vrijwilliger meer ben, ben ik niet meer iedere dag aanwezig. Ik moet het daarom vooral van de weekendprogrammering hebben. Gelukkig zijn verschillende van de masterclasses die ik wil bezoeken in het weekend. Zo komt regisseur Michael Engler (Downton Abbey, Six Feet Under, Sex and the City, 30 Rock, Empire, voormalig Vice-President of Music Production voor The Walt Disney Studios Andy Hill (The Lion King, Beauty and the Beast, Sister Act), production designer Fiona Crombie (The Favourite), editor van Christopher Nolan Lee Smith (Dunkirk) en kun je naar een Live Foley workshop van Caoimhe Doyle en Jean McGrath (The Favourite, Game of Thrones). En dat is alleen nog maar het eerste weekend. Mocht je naar alle masterclasses willen, dan ben je overigens waarschijnlijk goedkoper uit met een professionals pas. Die heb ik dan weer niet, gezien ik grotendeels per dag zal kijken waar ik naartoe kan gaan. 

In de wijk

Een van de leukste dingen aan het NFF vind ik dat het echt overal is. Zo kun je gratis naar vertoningen met cast en crew in de Janskerk, heb je dus de Pop up Bioscoop voor de wachtende reiziger op Utrecht Centraal en zijn er enkele vertoningen ‘in de wijk’: Vechtmeisje en Fabeltjeskrant worden vertoond in Het Wilde Westen (de voormalig Cereol-fabriek) in Oog in Al, terwijl God Only Knows met een driegangendiner en Q&A vertoond zal worden in ZIMIHC Theater Zuilen. 

Gouden Kalveren Gala

Het filmfestival is natuurlijk niet compleet zonder het Gouden Kalveren Gala. Op 10 september zijn de nominaties al bekend gemaakt en mocht je willen weten wat deze films zo bijzonder maakt, dan heb je dus nog meerdere mogelijkheden om de kanshebbers in de bios te zien. Verder zullen er twee talkshows zich richten op de Gouden Kalveren, waarvan de laatste het live kijken van het gala is in de Winkel van Sinkel! Mocht je dus geheel in stijl vanuit het festivalhart de show willen volgen, dan kan dat in hartje Utrecht.

Er is natuurlijk nog veel meer te bespreken over wat het festival dit jaar te brengen heeft, maar dat is – zoals altijd – teveel voor een simpele blog. Neem dus vooral een kijkje op hun website en let er op dat verschillende voorstellingen al uitverkocht zijn. Wil je dus echt iets zien, wees er dan op tijd bij. Op 27 september gaat het in ieder geval weer feestelijk van start met het regiedebuut van Halina Reijn: Instinct. Daarvan later deze week een recensie. Wellicht tot op het festival! 

Xoxo,
Immy VerdonschotVOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter