Blumhouse’s Upgrade wordt een tv-serie

Schrijver/regisseur Leigh Whannell werkt samen met Blumhouse Productions aan een vervolgserie op de sci-fi-actiefilm Upgrade. Dit meldt Deadline.

De adaptatie van de serie wordt uitvoerend geproduceerd door Whannell, die net de reboot van The Invisible Man heeft geregisseerd. Hij doet dit samen met Tim Walsh (Treadstone), die ook als showrunner in het project zal dienen. Zij worden vergezeld door Krystal Ziv Houghton en James Roland, die het tweede seizoen van Blumhouse’s The Purge-franchise runden.

De serie begint een paar jaar na de film en zal het universum uitbreiden met een geëvolueerde versie van het kunstmatige intelligentie-chipimplantaat STEM en een nieuwe host in een wereld waarin de overheid STEM heeft hergebruikt om criminelen te beteugelen.

In de nabije toekomst beheert technologie alle aspecten van het leven, wat lastig is voor een technofobe man als Grey. Wanneer hij en zijn vrouw met een carjacking te maken hebben en zij daarbij wordt doodgeschoten, wil hij zich wreken. Hij is echter verlamd geraakt waardoor zijn enige hoop gevestigd is op de computerchip STEM die bij hem moet worden ingeplant.

Upgrade is een cyberpunk film uit 2018, geschreven en geregisseerd door Leigh Whannell en met in de hoofdrollen Logan Marshall-Green, Betty Gabriel en Harrison Gilbertson.