Bohemian Rhapsody 2 wordt besproken

Bohemain Rhapsody 2 lijkt een reële optie te zijn. Queen-gitarist Brian May heeft eerder over het idee van een sequel gesproken, nadat hij had verklaard dat Live Aid de perfecte plek was om het verhaal te beëindigen. Hij zei daarna,“Who knows, there might be a sequel (laughs).” Het interview met May werd lang vóór het awards-seizoen en de lof voor acteur Rami Malek afgenomen. Sindsdien is er veel gebeurd en kan men gemakkelijk zien waarom een ​​vervolg serieus overwogen wordt.

In een nieuw interview verklaarde Rudi Dolezal, Queen’s videoclip-regisseur, dat Bohemian Rhapsody 2 is “being heavily discussed in the Queen family.” Over hoe of wanneer het vervolg zou plaatsvinden, zegt Dolezal dat de manager van de band, Jim Beach, might have plans for a sequel that starts with Live Aid.” Dit is niet bevestigd door de band. Of de film wel of niet van de grond komt, is echter een heel ander verhaal. Als het gebeurt, zal het interessant zijn om te zien wie de film zal regisseren.

Bohemian Rhapsody moest een eerbetoon zijn aan het werk dat Queen en Freddie Mercury hebben gedaan om het landschap van rock and roll te veranderen. De muzikale biopic heeft nu het meeste ooit opgebracht binnen het genre, won Golden Globes en Academy Awards, dus lijkt een vervolg een no-brainer voor alle betrokkenen.

Als er een vervolg op Bohemian Rhapsody zou worden gemaakt en deze start met Live Aid, dan zou dat alleen maar inzicht geven in de laatste 6 jaar van Freddie Mercury’s leven. Hoewel er binnen die 6 jaar heel wat te vertellen valt, waren dat ook privé-tijden voor de frontman.