Bond girl Claudine Auger (Thunderball) overleden

De Franse actrice Claudine Auger is op 78-jarige leeftijd overleden. De actrice is vooral bekend voor haar rol naast Sean Connery in de James Bond-film Thunderball uit 1965.

Auger, geboren in april 1941 in Parijs, begon haar carrière als model en vertegenwoordigde Frankrijk op de Miss World-competitie van 1958. Aan de zijlijn volgde ze acteerlessen, won ze kleine filmrolletjes om geleidelijk een reputatie als actrice in Frankrijk te verwerven, waaronder de Three Musketeers-film The Iron Mask uit 1962. Maar het was Thunderball dat haar een bekende naam gaf als de eerste Franse Bond Girl.

Na de jaren zestig vervolgde Auger haar acteercarrière in de Franse film en televisie. In 1968 speelde ze samen met een ander Bond girl, Ursula Andress, in de Italiaanse komedie Anyone Can Play. In 1971 was ze te zien naast Barbara Bouchet en Barbara Bach in Black Belly of the Tarantula. Ze speelde enkele rollen in Europese films zoals Triple Cross (1966) (haar herenigd met haar James Bond-regisseur Terence Young) en The Killing Game (1967).

R.I.P. Claudine Auger 1941 – 2019