Bond Girl en That 70’s Show-actrice Tanya Roberts overleden

Actrice Tanya Roberts is op 65-jarige leeftijd overleden. De actrice werd vooral bekend door haar rollen in de James Bond-film A View To A Kill (1985) en haar rol als Midge in de komedieserie That 70’s Show. Ze was ook te zien in het vijfde en laatste seizoen van ABC’s Charlie’s Angels en verscheen in de cultfilms The Beastmaster, Body Slam en Sheena: Queen of the Jungle.

Tanya Roberts overleden

De actrice stortte in tijdens het uitlaten van haar honden op 24 december en werd opgenomen in het Cedar-Sinar Hospital in Los Angeles. Ze stierf zondag. Dat meldde haar oude vriend en vertegenwoordiger Mike Pingel aan The Hollywood Reporter. Het was niet gerelateerd aan COVID-19, er is geen doodsoorzaak opgegeven, maar Roberts was niet ziek in de dagen voorafgaand aan haar overlijden. Pigel zei:

“I’m devastated. She was brilliant and beautiful and I feel like a light has been taken away. To say she was an angel would be at the top of the list. She was the sweetest person you’d ever meet and had a huge heart. She loved her fans, and I don’t think she realized how much she meant to them.”

Ze is geboren als Victoria Leigh Blum en had een carrière als model en verscheen in tv-advertenties voordat ze zich in 1975 tot filmacteur wendde met de horrorfilm Forced Entry. Roberts had een aantal rollen in films die later een cultstatus zouden krijgen, waaronder de komedie Racquet uit 1977 en het fantasy-epos The Beastmaster uit 1982. Ze was ook de hoofdrolspeler in de avonturenfilm Sheena: Queen of the Jungle uit 1984, een vrouwelijke versie van het Tarzan-verhaal dat ondanks het gerapporteerde budget van $ 25 miljoen een enorme flop was.

Roberts’ meest opmerkelijke grote filmrol was in de Bond-film A View to a Kill. In de film was ze te zien naast Roger Moore, (zijn laatste optreden als 007). Ondanks de wereldwijde media-aandacht die volgt op elke Bond-release, kwam haar filmcarrière niet van de grond zoals ze had gehoopt.

Recenter speelde zes seizoenen lang in That 70’s Show als de moeder van personage Donna (Laura Prepon).

R.I.P. Tanya Roberts 1955 – 2020VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter