Bong Joon Ho, regisseur van Parasite, geeft masterclass op IFFR

Bong Joon Ho, die met zijn thriller Parasite onlangs de Golden Globe voor beste buitenlandse film won, komt eind januari naar het International Film Festival Rotterdam (IFFR) om een masterclass te geven. Naast de masterclass staat er op het IFFR een speciale zwart-witvertoning van Parasite op het programma.

Onder de andere gasten op het filmfestival zit ook de Oscar-winnende componist Howard Shore. Hij maakte onder meer de muziek voor The Lord of the Rings en zal een masterclass geven. Hij werkt al lange tijd samen met David Cronenberg, en heeft voor de meeste van zijn films sinds 1973 de muziek verzorgd. De twee worden herenigd tijdens dit unieke en bijzondere evenement dat plaatsvindt in het hart van het festival, de hoofdzaal van de Doelen.

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker zijn intrede te doen tot het leven van de familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om eigen bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

De Zuid-Koreaanse Joon Ho won met Parasite in 2019 de prestigieuze Gouden Palm en werd in december genomineerd voor drie Golden Globes, waaronder die voor beste regie. Ook bij de Oscars geldt Bong als kanshebber. Parasite heeft op dit moment een IMDb score van 8,6.