Breaking Bad film verschijnt op Netflix en AMC

De film gebaseerd op de hit-serie Breaking Bad zal op Netflix verschijnen, voordat het wordt uitgezonden op de tv-zender AMC. Dit nieuws werd bekend gemaakt in een artikel van Deadline. Eerder werd al onthuld dat de Breaking Bad bedenker Vince Gilligan plannen had om een spin-off film te maken van de show. Het bijzondere aan deze nieuwe onthulling is dat de afleveringen van de tv-serie oorspronkelijk op AMC debuteerden voordat ze op Netflix te zien waren. Toen de show in 2013 een Emmy won voor de categorie Beste drama serie bedankte Gilligan Netflix nog persoonlijk bij zijn toespraak.

“I think Netflix kept us on the air. Not only are we standing up here, I don’t think our show would have even lasted beyond Season 2. … It’s a new era in television, and we’ve been very fortunate to reap the benefits.”

Er is verder nog weinig bekend over de Breaking Bad film. Zo zijn er geen details vrijgegeven over de cast, en of Bryan Cranston en Aaron Paul terug zullen keren. Een mogelijkheid is dat de film een sequel van de serie wordt, waarin wij Jesse Pinkman volgen.

Breaking Bad was te zien van 2008 tot 2013 en ging over scheikundeleraar Walter White (Bryan Cranston) die te horen krijgt dat hij terminale kanker heeft. Het personage stort zich samen met zijn oud-leerling Jesse Pinkman (Aaron Paul) op de productie van crystal meth.

Daarna volgde de prequelserie Better Call Saul, over de louche advocaat Saul Goodman, die te zien is via Netflix. Het vijfde seizoen daarvan is inmiddels aangekondigd en zal in 2019 te zien zijn.