Breaking Bad-maker werkt aan filmversie van de serie

Komt Walter White terug? Volgens de Albuquerque Journal (bevestigd door Variety) zou Vince Gilligan, de man achter de successerie Breaking Bad, bezig zijn met een film over de serie onder de werktitel “Greenbrier”. De opnames zouden vanaf november van start gaan in New Mexico en tot en met februari duren. Hoewel er geen castleden uit de AMC-serie zijn bevestigd om terug te keren, zoals Bryan Cranston en Aaron Paul, is Vince Gilligan de speerpunt van het project na het ondertekenen van een driejarige dealvernieuwing met Sony Pictures Television. Het is niet bekend of het gaat om een prequel, een vervolg of een verhaal dat zich afspeelt binnen de tijdlijn van de misdaadserie.

Gilligan zou het script van de film schrijven, de film produceren en mogelijk ook regisseren. Ook Mark Johnson en Melissa Bernstein, die Breaking Bad en de prequelserie Better Call Saul produceerden, zouden meewerken aan de film.

New Mexico State Film Office Director Nick Maniatis vertelde:

“We are happy to welcome ‘Greenbrier’ and Sony Studios to New Mexico. For years, we’ve built up the film industry in New Mexico and strengthened our film incentives; now, we’re seeing success after success for the film industry in our state.”

Breaking Bad was te zien van 2008 tot 2013 en ging over scheikundeleraar Walter White (Cranston) die te horen krijgt dat hij terminale kanker heeft. Het personage stort zich samen met zijn oud-leerling Jesse Pinkman op de productie van crystal meth.

Daarna volgde de prequelserie Better Call Saul, over de louche advocaat Saul Goodman, die te zien is via Netflix. Het vijfde seizoen daarvan is inmiddels aangekondigd en zal in 2019 te zien zijn.