Breaking Bad standbeelden met Walt en Jesse onthuld in Albuquerque

De iconische serie Breaking Bad heeft de stad Albuquerque, New Mexico voor veel kijkers op de kaart gezet. Nu krijgt de show ook eeuwig leven in de Albuquerque Convention Center. Daar worden namelijk standbeelden van de Breaking Bad personages Walter White en Jesse Pinkman tentoongesteld. Bij de onthulling waren onder andere de acteurs Bryan Cranston en Aaron Paul aanwezig. Bekijk de foto’s van de standbeelden hieronder.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Breaking Bad Zone (@breakingbadzone)

De twee bronzen standbeelden staan tentoongesteld in de Albuquerque Convention Center. Naast Bryan Cranston en Aaron Paul waren ook andere acteurs van Breaking Bad en de prequel serie Better call Saul aanwezig bij de onthulling, zoals Dean Norris (Hank Schrader), Rhea Seehorn (Kim Wexler) en Michael Mando (Nacho Varga). Natuurlijk ontbrak ook de bedenker van beide series, Vince Gilligan niet. Tenslotte waren er ook lokale politici, inclusief burgemeester Tim Keller van Albuquerque. De standbeelden, gemaakt door Trevor Grove, werden aan de stad gedoneerd door Gilligan en Sony Pictures Television. Keller prees de economische impact die Breaking Bad heeft gehad op Albuquerque.

“While the stories might be fictional … jobs are real every single day. The city is also a character … We see ourselves in so many ways, good and bad.”

In Albuquerque wordt er al veel Breaking Bad gerelateerde merchandise verkocht. Ook is het mogelijk om langs verschillende opnamelocaties te toeren in een replica van het minibusje waar Walt en Jesse hun crystal meth in kookten. De stad heeft ook een opbloeiende film- en tv industrie.

Niet iedereen is blij met de standbeelden echter. Republikeinse politicus Rod Montoya zegt fan te zijn van Bryan Cranston, maar staat niet achter het idee om fictieve drugsdealers op deze manier te eren.

“I’m glad New Mexico got the business, but really? We’re going down the road of literally glorifying meth makers?”

In Albuquerque werd in 2020 een standbeeld van de Spaanse kolonist Juan de Oñate door de regering verwijderd. Een deel van de lokale bevolking protesteerde tegen het standbeeld vanwege Oñate´s behandeling van Amerikaanse Indianen.

Kijk Breaking Bad op Netflix

Breaking Bad standbeelden, en laatste seizoen Better Call Saul

Breaking Bad was van 2008 tot 2013 op tv. De serie over een terminaal zieke scheikundedocent die met zijn oud-leerling een drugsimperium opbouwt wordt gezien als een van de beste tv-series aller tijden. De prequel serie Better Call Saul kreeg ook lovende recensies. Momenteel draait het zesde en laatste seizoen op Netflix.

Kijk Better Call Saul Netflix

Het laatste seizoen van Better Call Saul beëindigt de gecompliceerde reis en transformatie van zijn gecompromitteerde held Jimmy McGill (Bob Odenkirk) in strafrechtadvocaat Saul Goodman. Van het kartel tot het gerechtsgebouw, van Albuquerque tot Omaha, trackt seizoen zes Jimmy, Saul en Gene, evenals Jimmy’s complexe relatie met Kim (Rhea Seehorn), die midden in haar eigen existentiële crisis zit. Ondertussen zitten Mike (Jonathan Banks), Gus (Giancarlo Esposito), Nacho (Michael Mando) en Lalo (Tony Dalton) vast in een kat-en-muisspel met dodelijke inzet.

De hoofdrollen worden gespeeld door Bob OdenkirkJonathan BanksRhea SeehornMichael MandoGiancarlo EspositoTony Dalton.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter