Brendan Fraser emotioneel tijdens staande ovatie bij zijn comeback-film The Whale

Terwijl het publiek reikhalzend uitkijkt naar de terugkeer van Brendan Fraser naar het grote scherm, ging de film The Whale in première tijdens het internationale filmfestival van Venetië.

Fraser, vooral bekend van zijn werk in Universal’s The Mummy filmfranchise en George of the Jungle, speelt in het psychologische drama als Charlie, een man van 600 pond van middelbare leeftijd die worstelt met demonen uit zijn verleden, waaronder het verlaten van zijn familie voor zijn homoseksuele minnaar. Wanneer zijn 17-jarige dochter weer in zijn leven komt, probeert Charlie het goed te maken en zijn mentale en fysieke gezondheidsproblemen te verwerken. De haast onherkenbare Fraser wordt getipt voor de Oscar voor beste mannelijke acteur.

Tijdens de wereldpremière op het Internationale Filmfestival van Venetië werd The Whale gevierd met een staande ovatie van zes minuten. Ramin Setoodeh, mede-hoofdredacteur van Variety, deelde een video van de emotionele reactie van Brendan Fraser op het applaus. Bekijk hieronder de hartverwarmende video.

The Whale markeert een nieuw hoofdstuk in Brendan Frasers recente heropleving in Hollywood, waarbij de acteur lovende kritieken kreeg voor zijn werk in Doom Patrol, The Affair, Trust en No Sudden Move.

Brendan Fraser in The Whale

The Whale is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Samuel D. Hunter uit 2012. Het speelt zich af aan de rand van Mormon Country, Idaho, en volgt het verhaal van een kluizenaar van zeshonderd pond terwijl hij zich verbergt in zijn appartement en zichzelf dood eet. Wanhopig om opnieuw contact te maken met zijn lang vervreemde dochter, reikt hij naar haar uit, alleen om een ​​boosaardige en enorm ongelukkige tiener te vinden.

De film is geregisseerd door Darren Aronofsky op basis van een scenario geschreven door Samuel D. Hunter, gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Hunter uit 2012.

Naast Fraser zijn er in The Whale ook de hoofdrollen voor Sadie Sink (Stranger Things, Fear Street), Hong Chau (Inherent Vice, Watchmen), Samantha Morton (Fantastic Beasts and Where to Find Them, The Walking Dead), Ty Simpkins (Insidious) en Sathya Sridharan.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter