Bring Your Own Dog | Vertoning Isle of Dogs

Zaterdag 12 mei organiseerde LUX Nijmegen een speciale vertoning van de nieuwe Wes Anderson film Isle of Dogs. Bij deze vertoning mochten bezoekers hun hond meebrengen. Er waren naar schatting 15 honden aanwezig in de filmzaal.

Na New York, San Francisco, Londen en Rotterdam was ook Nijmegen aan de beurt. Ter ere van de nieuwe Wes Anderson-film Isle of Dogs legde LUX Nijmegen de rode loper uit voor honden in hun bioscoopzaal. Vóór de vertoning stonden er bakken water en koekjes voor de honden klaar. Bezoekers ontvingen een goodiebag met een hondenspeeltje en wat lekkers voor hun honden van ‘Impress your dog’. Tijdens de voorstelling werd er rekening gehouden met de sterke zintuigen van honden. Het geluid stond zachter en het zaallicht werd gedimd, zodat ook de honden konden genieten van deze bioscoopervaring.

 Isle of Dogs

Foto: Bert Beelen

 Isle of Dogs

Foto: Bert Beelen

Isle of Dogs, vertelt het spannende verhaal van Atari Kobayashi. Zijn avontuur is op momenten treurig, vaak spannend, maar bovenal komisch. Zijn adoptievader roept een noodtoestand uit waarbij alle huisdieren van Megasaki City verbannen worden naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island. Atari steekt alleen, in een Junior-Turbo Prop vliegtuigje de rivier over op zoek naar zijn waakhond Spots. Eenmaal aangekomen op Trash Island begint hij samen met een groep nieuwgevonden bastaard-vrienden, ingesproken door een topcast (o.a. Bryan Cranston en Edward Norton), aan een epische reis die het lot en de toekomst van hele provincie zal bepalen.

De honden zijn ingesproken door onder anderen Scarlett Johansson, Edward Norton, Bryan Cranston en Bill Murray. De hondenvertoning was een eenmalige actie, maar Isle of Dogs draait voorlopig nog bij LUX.