Acteur Bud Spencer overleden

Acteur Carlo Pedersoli, beter bekend als Bud Spencer, is overleden. Dit heeft zijn familie via Facebook bekend gemaakt. Pedersoli is 86 jaar geworden. Hij is vooral bekend vanwege zijn komische spaghettiwesterns waarin hij samen met Terence Hill speelde. Deze waren vooral komisch bedoeld: Spencer was de vechtmachine en Hill de slimme cowboy.

Bud Spencer overleden

Terence Hill en Spencer waren de pseudoniemen van het komisch duo Mario Girotti en Carlo Pedersoli. In een reeks Westerns (en andere actiefilms) spelen zij twee onverslaanbare strijders. In Nederland stonden ze bekend als de ‘Vier Vuisten dan de Duivel’. Deze films leunden zwaar op fysieke komedie. Door het obsessief eetgedrag van deze personages werden de films in Italië bestempeld als ‘Fagioli Westerns’ (Fagioli = bonen). Deze Fagioli Westerns wisten zelfs de klassiekers van Sergio Leone te overtreffen qua opbrengsten.

In totaal speelde de acteur in meer dan zeventig speelfilms. Hij was voor het eerst te zien in de klassieker Quo Vadis (1951). De bekendste films met Hill waren  On l’appelle Trinita/They Call Me Trinity (1970) en Ace High (1968).

De naam Bud Spencer was een samenvoeging van het Amerikaanse ”Budweiser” en de acteur Spencer Tracy. Voordat hij in films speelde was Spencer een professioneel zwemmer. Hij nam in 1952 en 1956 deel aan de Olympische Spelen.

R.I.P. Bud Spencer 1929 – 2016