Het BUT Film Festival 2020 | 5 redenen om te gaan

Een virus of niet, het BUT Film Festival te Breda gaat dit jaar gewoon door. Ondanks het enigszins aangepaste programma kunnen bezoekers ook in 2020 genieten van allerlei obscure B-films en andere gewaagde titels. Gezien wij dit eigenzinnige festival een warm hart toedragen willen we jullie natuurlijk overhalen om ook te gaan. In dit artikel krijg je daarom 5 redenen om het BUT Film Festival (BUTFF) eens uit te proberen.

1. Het is een van de weinige filmfestivals in 2020

We hoeven jullie natuurlijk niet meer te vertellen dat er dit jaar enorm veel filmevenementen zijn uitgesteld. Reden genoeg om de festivals die wél door kunnen gaan te steunen. Dit doe je natuurlijk door er een kijkje te gaan nemen. Een van de evenementen die ondanks de corona-maatregelen alsnog gaat plaatsvinden is dus het BUTFF.

2. Een unieke sfeer

”Oh natuurlijk, het festival heeft een UNIEKE SFEER hoor!”

Ik begrijp dat bijna ieder evenement vanwege deze reden wordt aangeprezen. Toch is de kans klein dat je een filmfestival zult treffen dat lijkt op het BUTFF. Heel dit evenement ademt namelijk B-film uit. Dit klinkt misschien suf, maar is in de praktijk eigenlijk wel grappig. Je zit in kleine en geïmproviseerde zaaltjes te kijken naar films die je in de normale theaters niet snel zult zien. Wat mij betreft iets dat je een keer meegemaakt moet hebben.

3. Veel interessante films

Er worden dit jaar veel noemenswaardige films vertoond. Denk bijvoorbeeld aan de absurde komedie Butt Boy (nog erger dan het klinkt), en het Vlaamse Linkeroever en de Nederlandse horrorfilm Killer Carnival. Het volledige filmprogramma is overigens hier te vinden.

4. Zombies from Sector 9

Een andere film welke dit jaar tijdens het BUTFF te zien zal zijn is Zombies from Sector 9, een Vlaamse zombiefilm die daar zijn première zal beleven. Ik heb de film al gezien en kan je vertellen dat hij zeker het kijken waard is.

5. Er draaien ook enkele ”reguliere films” op het BUT Film Festival

Er is een kans dat je nu denkt ”klinkt leuk zo’n festival, maar ik heb echt geen zin om vage B-films te gaan zitten kijken.” Naast dat er tussen die ”vage B-films” vast enkele dingen bijzitten die jij kunt waarderen worden er ook enkele mainstream films vertoond. Dit jaar kun je bijvoorbeeld The Hunt op het BUT Film Festival bekijken. Ideaal voor als je hem destijds gemist hebt.

Het BUT Film Festival zal dit jaar plaatsvinden van 2 tot en met 6 september. Mocht jij meer over dit evenement willen weten dan kun je meer informatie vinden via de website van het festival.