Carlo Boszhard is De Grinch

Eerder deze week gaven Universal Pictures en Illumination Entertainment een nieuwe trailer en poster vrijgegeven voor Dr. Seuss’ The Grinch, de animatiefilm gebaseerd op het bekende Dr. Seuss personage. Benedict Cumberbatch (The Imitation Game, Doctor Strange) leent in de originele versie zijn stem aan het personage. Vandaag is bekend geworden dat niemand minder dan Carlo Boszhard de stem inspreekt van de beruchte Grinch. Bekijk hieronder de Nederlandse trailer.

The Grinch vertelt het verhaal van een cynische grump die als missie heeft Kerstmis te stelen, maar wiens zijn hart verandert door de gulle feeststemming van een jong meisje. Grappig, hartverwarmend en visueel verbluffend, is het een universeel verhaal over Kerstmis en de ontembare kracht van optimisme. Academy Award genomineerde Benedict Cumberbatch (The Imitation Game, Doctor Strange) leent zijn stem aan de beruchte Grinch, die een eenzaam leven leidt in een grot op Mt. Crumpet met alleen zijn trouwe hond Max voor gezelschap. Met een grot opgetuigd met uitvindingen en constructies voor zijn dagelijkse behoeften, ziet de Grinch zijn buren in Who-ville alleen als hij geen voedsel meer heeft.

Elk jaar met Kerstmis verstoren ze zijn rustige eenzaamheid met hun steeds grotere, heldere en luidere feesten. Wanneer de Whos verklaren dat ze Kerst dit jaar drie keer groter zullen vieren, beseft de Grinch dat er maar één manier is waarop hij rust kan vinden: hij moet Kerstmis stelen. Om dat te doen, besluit hij dat hij als kerstman zal poseren op kerstavond. Ondertussen maakt Cindy-Lou Who plannen met haar vriendengroep om de Kerstman te vangen terwijl hij zijn kerstavond ronde maakt. Naarmate de kerst dichterbij komt, dreigt haar plan echter te botsen met die van de Grinch. Bereikt Cindy-Lou haar doel om eindelijk de Kerstman te ontmoeten? Kan de Grinch de feestvreugde van de Whos voor eens en altijd tot zwijgen brengen?

The Grinch wordt geregisseerd door Yarrow Cheney en Scott Mosier. De film draait vanaf 28 november 2018 in de Nederlandse bioscoop.